Blueberry buttermilk pancakes med banantopping

Nyeste skud på stammen af yndlingsmorgenmad – en rigtig amerikansk inspireret én af slagsen. Breakfast buttermilk pancakes af den slags, der ikke behøver druknes i Nutella (let’s face it, det er jo ret lækkert). Denne her version er med lækre syrlige blåbær og søde bananskiver og naturligvis et strejf af vanilie. Og så tager de ikke længere tid end at du hurtigt kan bikse dem sammen før de senere mødetider. Haps, haps, haps.

📋Ingredienser (ca. 20 stk.)

  • 200 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 1 spsk. sukker
  • 1/4 tsk. salt
  • 2 tsk. vaniliepulver
  • 3 1/2 dl. kærnemælk
  • 1 æg M/L
  • 2 spsk. stege-/bagemargarine + ekstra til stegning
  • 100 g. friske blåbær

Toppings

  • Banan i skiver
  • Flormelis
  • Lidt ekstra blåbær

👩🏼‍🍳Fremgangsmåde

Pisk æg, kærnemælk og smør sammen i en skål.

I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser. Sigt dem efterfølgende over i mælkeblandingen og vend det hele sammen til en ensartet masse.

Kom blåbær i dejen og vend forsigtigt med en dejskraber uden at mase bærrene. Alternativt kan du komme dem i hver enkelt pandekage på panden før du vender dem.

Varm nu en stor pande op for fuld blus. Tilsæt stegemargarine, så det dækker hele panden.

Skru lidt ned for varmen og fordel tre-fire klatter dej på panden. Vend pandekagerne når kanten begynder at blive tydeligere og de bobler lidt på midten.

Pandekagerne skal have ca. 1-2 min. på hver side.

Drys pandekagerne med flormelis. Skær banan i skiver og fordel frugten udover pandekagerne.

Server lune og gerne med lidt ekstra friske blåbær.

Måske du også vil synes om:

5 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *