10-minutters hummus

Jeg ved ikke hvorfor, men i øjeblikket har jeg et eller andet for hummus… På fuldstændig uforklarlig vis er jeg begyndt at crave hummus i tide og utide (og nej, jeg er ikke gravid!) og det er virkelig underligt eftersom at jeg aldrig før har spist den østlige dipping. Men hvad gør man så ved sådan en craving? Man lærer naturligvis at lave det selv!

Heldigt for mig har jeg masser af hummus-entusiaster i min omgangskreds, så jeg har fået masser af tips fra højre og venstre. Efter tre forsøg har jeg endelig ramt lige nøjagtigt den kombination, som jeg synes er allerbedst. Den er lavet med tahin (som jeg troede var et tørt krydderi og løb land og rige rundt efter, før jeg opdagede at det var noget flydende paste-agtigt noget) og man skal passe lidt på med ikke at komme for meget i, da det hurtigt kan gå hen og ødelægge hummusen.

Hummus er en ting, man må smage sig frem til… Jeg har virkelig gloet mig igennem mange opskrifter, men den perfekte opskrift blev altså til på gefühlen. Derfor vil jeg også råde dig til at smage dig hele vejen igennem, men her får du en sådan-cirkus-opskrift på en hummus du næsten ikke kan gå galt i byen med – og så tager den kun 10 min. at lave!

PS. har i lagt mærke til det smukke forårslys der kigger ind på mine friske krydderurter? Åhhh det må gerne blive forår nu ?

Ingredienser (ét gammelt fransk marmeladeglas)

  • 1 dåse kikærter (næsten helt drænet)
  • 1 1/2 fed hvidløg
  • ca. 1-2 dl. olivenolie
  • Lige godt 1 tsk. Tahin
  • Saften fra 1 citron
  • ca. 1/2 tsk. stødt spidskommen
  • ca. 1/4 tsk. stødt koriander
  • ca. 1/2 tsk. salt
  • 2 drys peber

Fremgangsmåde

Husk nu at smag dig frem!

Kom hvidløg og en lille smule af olien i en food processor ell. lign. Blend til hvidløgene er helt finthakket.

Tilsæt kikærterne og lidt mere olie. Blend igen.

Nu tilsætter du tahin, drysser med lidt af de forskellige krydderier, tilsætter lidt mere olie, blender og smager igen.

Skær citronen over og pres (uden at få kernerne med) saften ud i hummusen. Blend og smag til.

Er din hummus for tør, tilsætter du mere olie og blender.

Fortsæt med at blende mere citronsaft og krydderier i indtil den smager som du bedst kan lide den!

Server den med det samme til lidt grøntsagstave eller rugbrødschips, eller lad den stå i køleskabet i et par timer så den rigtig kan trække ekstra meget smag. Drys evt. med lidt stødt chili på toppen.

Hav en rigtig lækker weekend! ?

Måske du også vil synes om:

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *