7 Ting du kan lave i din efterårsferie

Glædelig mandag. Hvis du er rigtig heldig, har du sovet længe og brugt ekstra god tid på din morgenmad. Efterårsferien er for mange gået i gang og hvis du ikke ved hvad du skal bruge din uges frihed på, så kommer jeg her med syv gode bud!

Jeg elsker efterårsferie! Selvom det ikke er noget jeg har praktiseret særlig meget siden jeg gik i gymnasie, så er efterårsferien én af årets særlige ferier, hvor hygge står allerhøjest på to-do listen. Efterår er for mig lig med bagværk, dynetid og bløde sweatre. Normalt i hvert fald. Her på Hawaii er der ikke meget, der ligner efterår, men det kan jeg også godt lige holde ud i år 😅. Havde jeg været hjemme i Danmark lige nu (og haft ferie vel og mærke) ville jeg formentlig have kastet mig ud i noget fra listen herunder.

// 7 Ting du kan lave i din efterårsferie:

1. Kast dig ud i et surdejsprojekt

Surdej er det nye sort. Hvis du endnu ikke er hoppet med på den aktuelle surdejsbølge, så er det måske på tide. For der er faktisk noget om snakken. Jeg begyndte selv at lege lidt med surdej i sommers og det har holdt ved lige siden. Rugbrød er ikke længere noget vi køber, det er noget vi spiser friskt og lunt, direkte fra ovnen. I hvert fald hjemme i Danmark. En surdej tager godt og vel fem dage at få startet op fra bunden. Efterårsferien er derfor en oplagt mulighed for at komme i gang. Du kan finde en super god guide til at lave din egen surdej lige her. Jeg har endnu ikke fået skrevet min egen. Tilgengæld kan du finde opskriften på mit favoritrugbrød her og min nyeste opskrift på lækre surdejsboller her.

2. Bingewatch din yndlingsserie

Der findes ikke mange ting, der er bedre end en hel dag under den varme dyne, når regnen pisker på ruden udenfor. Smid en svampet chokoladekage i ovnen og red op med dyne og puder i sofaen. Og få så set alle de afsnit af din yndlingsserie, som du har glædet dig helt vanvittigt til at se. Inviter din kæreste eller en god veninde med under dynen og nyd at I ikke behøver at bevæge jer mere, end ud efter endnu et stykke kage. C og jeg har på det seneste set Netflix-serierne 13 Reasons Why (sæson 3), 1-Land og Glitch. Og så ser jeg naturligvis Den Store Bagedyst én gang om ugen 🤷🏼‍♀️.

3. Få styr på noget, du har udskudt lidt for længe

Noget af det, jeg bruger meget af min tid på, når jeg har ferie er at få styr på mange af de ting, jeg over en længere periode har udskudt. Det kan være blogindlæg, jeg længe har ville skrive – eller en opskrift jeg længe har ville teste. Det kan også være über kedelige ting som hovedrengøring, omplantning af vores indendørs planter, oprydning på laptoppen eller mails, der skal besvares. Brug noget af din efterårsferie på at få ryddet op i dine to-do lister, så du har en ren tavle, når hverdagen igen banker på.

4. Besøg et nyt sted i Danmark

De sidste par år har jeg oplevet en masse af Danmark, som jeg ikke førhen kendte til. Det har gjort mig opmærksom på, hvor mange nye steder, jeg stadigvæk mangler at besøge. Brug efterårsferien på at lege “turist i eget land” og giv dig selv nogle oplevelser, du ikke selv troede at du ville finde i Danmark. Man kan komme utrolig langt med bus og tog, uden at bruge en formue. Tag en ven eller veninde under armen og udforsk Danmark sammen.

5. Lav en aftale med en veninde du ikke har set længe

Med tiden kan det ind imellem godt føles som om, at det bliver svære og svære at finde tid til at se sine rigtig gode veninder. Nogle har rigtig meget fritid mellem hænderne og er gode til at bruge den på deres veninder, men for andre kan en pakket kalender være virkelig uoverskuelig. Jeg er selv én af dem, der kan have svært ved at finde tid til at se alle veninderne. For mig er det meget vigtigt med plads i hverdagen til træning og restituering, så for mig kan ferierne være et oplagt tidspunkt at få set gamle veninder. Du har sikkert også en veninde, som du ikke har fået set længe. Giv hende et kald og aftal at mødes i efterårsferien!

6. Tag på marked, messe eller museum

Undersøg kalenderen for markeder, messer og museumsarrangementer. Du kan både finde masser af inspiration til spændende begivenheder på Facebook men også på de forskellige kommuners hjemmeside – som du sikkert ikke besøger så ofte. Måske bliver du overrasket over hvilke arrangementer, der foregår lige om hjørnet. Jeg er selv kæmpe fan af mad- og boligmesser. Undersøg hvad der foregår i efterårsferien og prøv noget nyt!

7. Planlæg din næste ferie

Du kan også bruge din efterårsferie på at planlægge din næste ferie og store rejse! At planlægge en fantastisk ferie kræver tid, energi og overblik. Noget ikke alle har i hverdagene. Gør dig selv den tjeneste at sætte noget tid af til at planlægge næste ferie i efterårsferien. På den måde kan du udnytte tiden fornuftigt og allerede nu begynde at glæde dig til næste gang, kalenderen byder på afslapning! 🙌🏼

Måske du også vil synes om:

2 comments

 1. hejsa I to skønne unge mennesker
  jeg kan ikke holde op med at se og
  høre om jeres skønne ophold på Hawiia
  selvom I også må arbejde:)) tak for det

  Kæmpe krammer
  farmor & Søren :))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *