Boligprojektet Dag 14 // Se vores smukke gulve!

Dagene føles længere og længere i lejligheden. Det hele skrider fremad, men der dukker også hele tiden nye udfordringer op. Vi har en plan, men den bliver ikke overholdt så meget, som jeg gerne ville det. Denne uge har været fyldt med frustrationer og træthed og til tider en smule opgivelse. Vi har skulle tage mange beslutninger og vi har nok været lidt for længe om nogle af dem. Men der er bare virkelig mange ting, man skal tage stilling til under sådan en istandsættelse… Hvilken bordplade skal vi have – træ eller laminat? Hvad er det bedste materiale at gå efter når man vælger køkkenlåger? Skal vi tage energimærket på køleskabet dybt seriøst? Får vi plads til vores mikroovn eller skal vi sælge den? Passer den gamle køkkenvask ned i den nye bordplade? Hvornår skal vi begynde på kabe-væggen osv. osv. osv. Tager man ikke beslutningerne i god tid, ender man med at processen går i stå og at man ikke kan komme videre.

Heldigvis har der været ét helt fantastisk højdepunkt i ugen. I fredags afleverede vi nemlig vores nøgler til gulvmanden og vinkede farvel til de gamle nedslidte trægulve. Mandag – efter en weekend i Klitmøller – kunne vi så med stor glæde træde ind i lejligheden til nogle virkelig smukke “nye” trægulve! Wow! Det er bare helt vildt så stor en forskel det gør, når gulvet står lyst og helt som nyt. Jeg kunne næsten ikke stoppe med at kigge på det.

Når man køber en ny lejlighed, er det en meget god idé at undersøge hvad det er for nogle gulve man har og hvilke muligheder, der er i dem. Måske ser de mørke og slidte ud. Måske har de et rødligt skær, man ikke bryder sig så meget om. Men måske – og for det meste – gemmer der sig en skat nedenunder overfladen, som din gulvmand kan få frem til dig.

Vi var slet ikke i tvivl om at vi ville have slebet vores gulve. Både C og jeg er mest til de helt lyse trægulve – næsten så lyst som muligt, uden at de bliver hvide, så vi håbede naturligvis at det var den slags, der lå gemt under sliden. Vi var dog lidt i tvivl om vi skulle vælge naturlig eller hvid lud, eller lak som efterbehandling.

Søger du på nettet kan du finde et hav af gulvsliberfirmaer og det kan være svært at finde rundt i junglen af tilbud. Vi gik først på jagt efter før/efter-billeder og prioriterede dernæst økonomien. Vi ville naturligvis gerne have en hvis kvalitet af arbejdet, men vi vidste også hvad vi syntes var dyrt og hvad der var rimeligt. Vi faldt over Dania Gulvafslibning og Maler, der havde nettets bedste tilbud. Vi lavede lidt research på deres egen hjemmeside, som var super nem at finde rundt i og blev hurtigt klogere på de forskellige former for efterbehandling. Det er super fint hvordan firmaet forsøger at forklare gulvsliberterminologien på menneskesprog – det var helt bestemt et plus! Til sidst kiggede vi i deres smarte galleri og læste nogle anmeldelser, hvor de eneste negative handlede om dårlig kommunikation og så hoppede vi altså på!

Jeg sendte Dania Gulvafslibning og Maler en mail og deres søde medarbejder Ida vendte hurtigt tilbage med et godt tilbud og en dato, der passede os helt perfekt. Hun forklarede at vi kunne tage en snak med gulvmanden på dagen for at blive bekræftet i vores valg af efterbehandling.

Fredag morgen stod han der så på minuttet med sin varebil og sine to kammersjukker, der skulle gøre vores gulv nyt at se på. Jeg indrømmer at jeg var en lille smule nervøs for om vi nu havde valgt rigtigt. Gulvet er jo en kæmpe del af lejligheden (d’uuh) så hvis det gik galt, så var det altså bare tough luck. Heldigvis virkede gulvmanden som om han havde udført den slags arbejde mange mange mange gange. Vi talte kort med ham og blev bekræftet i vores valg af hvid lud (vi har fyrretræ og ville rigtig gerne beholde det naturlige look) – han forsøgte at forklare os så godt han kunne hvordan det ville komme til at se ud og det lød drøngodt. Og så smed vi nøglerne og smuttede ud af døren!

Jeg tænkte meget over hvordan det ville se ud. Når tilbuddet er så godt, kan man godt blive lidt nervøs for om det bliver gjort ordentligt. Derfor var det også det skønneste øjeblik da vi vendte tilbage til lejligheden og så gulvene. Der faldt det hele på plads og vi fik igen ro i maven. Gulvene blev lige præcis som vi havde håbet på!

Vi er meget tilfredse med gulvmandens arbejde. Der er vitterligt ikke en finger at sætte på det. Kommunikationen var i top. Arbejdet ligeså. Og han kom endda igen én af de efterfølgende dage, da vi havde fået flyttet på vaskemaskinen og et lille stykke uslebet gulv kiggede frem. Det fiksede han lynhurtigt så vi ikke behøvede at rykke vaskemaskinen tilbage. Virkelig lækkert!

Ørj hvor er det ærgerligt at vi lige nu har dækket dem til med pap og plastic for at male! Jeg glæder mig helt enormt meget til at få lov at kigge på dem igen.

?Står du med nogle grimme slidte gulve og håber på magi, så vil jeg i hvertfald anbefale Dania Gulvafslibning og Maler. Halvanden dags ventetid og wupti så har du nye gulve!

[Reklame]

Måske du også vil synes om:

3 comments

 1. Hejsa,
  Det er virkelig blevet nogle flotte gulve 🙂 Hvilken efterbehandling endte I med at få?
  Jeg står selv og skal til at få lavet gulve, og jeg går efter et look som jeres.
  På forhånd tak for svar 🙂

  1. Hej Kathrine – tusind tak! Er også selv virkelig glad for dem 🙂 Jeg er ret sikker på at vi endte med at vælge hvid lud som behandling 😉

   1. Mange tak for svar 😊 Jeg har lige kontaktet firmaet du brugte og bedt om tilbud på hvid lud, håber på et ligeså flot resultat som jeres 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *