Boligprojektet TB // Mine tanker om KABE-projektet & et lille sneak peek

I løbet af de sidste par sæsoner af Nybyggerne (hvis nogle af jer følger med i det) har flere af deltagerne eksperimenteret med én af de nyeste trends indenfor bolig og interiør, nemlig KABE. KABE er i bund og grund “bare” indfarvet spartelmasse, men det fås i alverdens forskellige farver og kan – hvis det laves rigtigt – give et helt fantastisk og unikt look til et rum. Det var i TV2-programmerne at C og jeg første gang fik øjnene op for trenden, men siden hen har den været svær at være foruden både på Københavns trendy caféer, i boligmagasiner og naturligvis på Instagram. Og da C og jeg begge er ret vilde med det rå og naturlige look, passede KABE helt perfekt ind i vores nye hjem.

Det skulle vi da prøve, besluttede vi. Egentlig havde jeg tænkt mig at vi også skulle have en murstensvæg inde i soveværelset, men så mindede C mig om den lille KABE-drøm vi begge har delt i et stykke tid og det er jeg virkelig glad for nu. Vi har simpelthen fået den smukkeste mørkeblå væg, som står super skarpt og faktisk langt pænere end vi havde turde håbe på til at starte med. “Hvor svært kan det være?” tænker man når man ser på de forskellige guides på nettet, men når man står med spartlen i hånden og 11 tomme kvadratmeter væg foran sig, begynder man alligevel at blive lidt nervøs for hvordan det endelige resultat mon bliver.

Processen er egentlig ret lige til, men ret langsommelig og omfattende. De fleste steder hvor du køber din KABE vil de højst sandsynligt minde dig om at du skal spartle to gange og slibe imellem, men der er faktisk flere vigtige trin man skal huske – det var leverandøren heldigvis skarp nok til at fortælle os, før vi kørte afsted med spartelmassen.

Vores vægge er beklædt med en mønstret væv. For at undgå at vi ville komme til at bruge alt for meget KABE og øge omkostningerne, blev vi anbefalet at fuldspartle væggen med sandspartel før vi overhovedet kunne komme i gang. Det var første bump på vejen – det tager nu alligevel lidt tid at fuldspartle sådan en stor væg! Og efter 24 timers tørretid og en omgang slibning skulle den males med forankringsgrunder, så underlaget ville binde. Så langt så godt!

Nu kunne vi komme i gang med det sjove – vores blå KABE! Vi havde faktisk set virkelig meget frem til at begynde på væggen – og endnu mere på at se resultatet, men det var klart ét af de lidt sjovere projekter.

Påførelsen af første lag KABE gik overraskende godt. Efter et par minutter med vores to spartler og den blå masse fandt vi en god teknik, som vi benyttede os af i resten af processen. Og efter at hele første lag var lavet stod vi og så på en virkelig flot væg, som vi virkelig håbede vi kunne beholde, nu hvor vi skulle igang med de efterfølgende trin.

Væggen fik 24 timer til at tørre og så skulle den slibes. Med lette runde bevægelser. Guuud hvor var jeg efterhånden også træt af at slibe på det tidspunkt, der var faktisk ikke noget jeg havde mindre lyst til at lave, end at slibe. Men det skulle jo gøres før vi kunne påføre andet lag, som var en lidt større udfordring end det første.

Når første lag er lagt, er det ekstra svært at se hvor man har været med spartel og KABE når man er i gang med andet lag. Laget må ikke blive for tyndt, men det skal heller ikke være alt for tykt og i virkeligheden forsøger du bare at få det andet lag til at se ligeså lækkert ud som det første lag.. ihh…

Efter andet lag er tørt sliber man igen, kommer top-coat på, venter på at det tørrer og sliber igen til sidst før man tørrer væggen af med en fugtig klud og beder til at man aldrig skal røre ved sandpapir igen. Og wupti, så er der gået 4-5 dage med det! En væg som vi havde forestillet os – baseret på guides på nettet – at vi nærmest kunne lave henover natten (groft sagt!).

Men hold nu op, hvor er det bare det hele værd når man så er færdig! Jeg ELSKER vores væg. Det er måske den flotteste væg, jeg nogensinde har set – måske er jeg lidt farvet af at vi selv har lavet den, but you get the point. Hele vores boligprojekt har virkelig lært mig hvor meget mere man sætter pris på tingene, hvis man selv har lagt en masse energi og kræfter i dem. Og ind imellem, når alting bliver lidt træls, så kigger jeg lige op på KABE-væggen og klapper mig selv på skulderen.

Her er et lille sneak peek af vores soveværelse:

Er der nogen af jer, der har prøvet kræfter med den magiske KABE?

Måske du også vil synes om:

2 comments

  1. Jeg elsker den her serie, og at se dig forvandlet stedet om, det er så vidunderlige at du vil dele det ❤️. Jeg har et lille spørgsmål, håber ikke at det bliver for personlige, men er stedet købt eller lejet? Jeg er selv flyttet ind i min lejlighed, for snart 2 år siden, og har stadig ikke mod på at farve væggen eller installere hylder, så det er super inspirende at se dig DIY det hele selv.

  2. Hej Niyokuri – hvor er det dejligt at du vil følge med! ^^ Vores lejlighed er en købt andelsbolig i en forening hvor jeg har været skrevet op i mange år. Bor du i leje eller noget købt? Hvis din lejlighed er lejet kan der jo være nogle regler for hvad du må gøre ved væggene, men du burde have lov til at male med ganske almindelig maling og sætte hylder op – det synes jeg da du skal kaste dig ud i! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *