Breakfast Buttermilk Pancakes

Én af de ting jeg må indrømme at jeg i den grad har taget med mig fra mine to lange udlandsophold i USA er altså deres virkelig lækre og luftige pandekager! Jeg har aldrig været fan af de danske pandekager, ikke engang som barn. Jeg har altid elsket at lave pandekager, men da jeg var yngre rev jeg altid bare en af de tynde pandekager midt over og spiste halvdelen og så havde jeg simpelthen fået nok pandekage… Men i USA. HAPS HAPS HAPS! Der blev jeg virkelig forelsket i pandekagen og jeg tror faktisk ikke at jeg har lavet en eneste “dansk” pandekage siden jeg kom hjem fra mit første besøg.

Denne her opskrift giver nogle klassiske kærnemælkspandekager, som du kan spise med alt fra det klassiske sukker&syltetøjstopping til jordbær, Nutella eller bare en lille smule flormelis.

Ingredienser

 • 200 g. hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1/2 tsk. natron
 • 1 spsk. sukker
 • 1/4 tsk. salt
 • 2 tsk. vaniliepulver
 • 3 1/2 dl. kærnemælk
 • 1 æg M/L
 • 2 spsk. smeltet smør

Toppings

 • Jordbær i skiver
 • Flormelis

Fremgangsmåde

Pisk kærnemælk, æg og den smeltede smør sammen i en skål.

Bland mel, bagepulver, natron, sukker, vanilie og salt.

Sigt de tørre ingredienser i mælkemassen og vend forsigtigt med en dejskraber.

Varm en flad pande op på højeste blus. Kom lidt stegemargarine på og skru så lidt ned for panden.

Fyld en mindre suppeske med dej og hæld det ud midt på panden. Lad det flyde lidt ud ved at vippe panden.

Når pandekagen begynder at danne små bobler, flipper du pandekagen med en palet og steger den på den modsatte side. Mine pandekager får ca. 2 min. på hver side. Tag pandekagen af og læg den til side. Fortsæt til du ikke har mere dej.

Hold pandekagerne lune under et stykke staniol eller et hviskestykke indtil du er færdig med dem alle sammen.

Drys pandekagerne med flormelis og pynt med skiveskårede jordbær.

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *