Breakfast Omelet – West Coast style

Jeg er ikke så glad for æg. Men i sjældne tilfælde er jeg helt pjattet med dem. F.eks. dengang for fire år siden, hvor jeg boede i Los Angeles og min spanske veninde Deva og jeg hang ud hos hendes værtsfamilie. Hendes familie var pure american og det var deres køkken og alt hvad de lavede i det også. Den ene dag spurgte Devas værtsfar mig om jeg var sulten, hvorefter han kokkererede den lækreste omelet jeg nogensinde har smagt!

Opskriften fik jeg aldrig, men jeg har sidenhen forsøgt mig med nogle af de samme ingredienser han brugte dengang. Den bliver nok aldrig helt så fantastisk, som dengang i Redondo Beach, men den her omelet er f****** god!!

Jeg elsker de stille morgener hvor vi (jeg) har tid til at gå i køkkenet og gøre lidt mere ud af morgenmaden. Hvis du har tid en dag, så prøv denne her omelet, mhmmmm….

Ingredienser (2 pers.)

  • 5 æg
  • Omkring 2 dl. skummetmælk (øjemål)
  • 1 peberfrugt (gerne grøn!)
  • 100 g. bacontern
  • Ca. 2 håndfulde revet cheddar ost
  • ca. 1/2 tsk. paprika
  • Peber

Topping

  • Cherrytomater
  • Lidt af peberfrugten og baconternene

Fremgangsmåde

Steg baconternene på en varm pande til de er lidt mindre sprøde end du normalt foretrækker. Tag bacon’en af varmen og spred ternene ud på noget køkkenrulle, så det kan suge lidt af fedtet, men lad vær’ med at skylle panden!

Pisk æg og mælk sammen med et piskeris. Tilsæt paprika og peber efter behov.

Skær peberfrugten i tern. Kom 2/3 af den i æggeblandingen og rør godt.

Tilsæt nu 2/3 af baconternene til blandingen og rør igen.

Varm panden op, men ikke på fuld hammer. Fedtet fra bacon’en forhindrer omeletten i at sidde fast på panden.

Når panden er varm hælder du æggeblandingen på. Sørg for at fordele de grove dele af blandingen (bacon og peberfrugt) så der ikke er kedeligt tomme pletter i omeletten. Drys nu med cheddarost.

Imens omeletten steger på den ene side, skal du sørge for at få skrabet blandingen ned fra siderne så den får det hele med. Skru lidt op og ned for varmen alt efter hvor stor din pande er og hvor tyk omeletten bliver. Når du fornemmer at den er sammenhængende fra den ene side, lægger du en stor tallerken ovenpå panden og vender hurtigt panden, så omeletten slipper. Fra tallerkenen kan du nu lade den glide ned på panden igen og stege den på den anden side (hvis du selv har en eller anden sej måde at vende omeletten i luften eller lign. så gør endelig det! 😀

Drys omelettens anden side med cheddar og lad den stege til osten er smeltet.

Skær omeletten over og server den på to tallerkener sammen med cherrytomater. Top den med den resterende bacon og peberfrugt.

You’re welcome!

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *