Cremet & lækker pasta med svampe & trøffelolie

Min far tog mig engang med på en italiensk restaurant på Frederiksberg hvor jeg fik en helt fantastisk pastaret med trøffelsauce. De efterfølgende to-tre-fire-fem år kom vi tilbage, blot for at jeg kunne få den selv samme ret. Siden har det der med trøfler været lidt en særlig ting for mig.

Det er jo generelt ikke noget man får særlig mange steder og så er der også både noget med årstiden og det, at trøfler åbenbart er i ekstrem høj kurs og derfor koster en formue – but who is to blame? det smager jo formidabelt!

Til vores housewarming havde min gode veninde en lille flaske trøffelolie med til os og i går kom den i brug. Der skal overraskende lidt til for smagen af trøffel er meget kraftig, men hold nu fast hvor fik den olie lige forvandlet en helt simpel og basal ret til en italiensk smagsoplevelse. Prøv det, prøv det, prøv det – det kan altså et eller andet!

Ingredienser (2 pers. – jeg kunne godt finde på at lave dobbelt op på alt udover pasta)

  • 400 g. pasta – gerne penne
  • 350 g. blandede svampe
  • 2-3 skalotteløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 tsk. trøffelolie
  • 2 1/2 dl. madlavningsfløde 8-10%
  • En håndfuld revet parmasan
  • Tørret eller frisk timian
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Kog pastaen efter anvisningen.

Hak skalotteløg og hvidløg fint og svampene i mindre stykker.

Varm en bredbundet gryde eller wok op med stegemargarine og steg svampene til de er gyldne.

Tilsæt skalotteløg og hvidløg og steg ved høj varme i et par minutter.

Krydr nu med salt og peber og hæld fløden ved. Lad retten koge op og skru derefter ned på halv varme.

Tilsæt trøffelolie, smag til med timian og lad retten simre i 5-10 minutter.

Få minutter før servering tilsætter du den færdige pasta og rører godt rundt. Kom en halv til en hel håndfuld parmasan på retten imens den står et minuts tid på lavt blus.

Server retten varm med en kvast persille, lidt revet parmasan eller frisk basilikum.

Bon appetit!

Måske du også vil synes om:

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *