Favoritter fra Chokoladefestivalen

Det bedste ved at besøge messer og festivaler er at man kan blive inspireret på alle sanser. I dag stod den på chokolade i stride strømme, da jeg besøgte dette års Chokoladefestival. Jeg er jo en chokoladetøs med stort C, så selvfølgelig var jeg nødt til at smutte forbi Tap1 på jagt efter nye lækkerier. Jeg var bestemt ikke den eneste. Messen var propfyldt med lækkersultne gæster, der gerne stod i kø i tyve minutter for at bytte en smagspolet for et marcipanæg – det var sgu lidt af en oplevelse! Men heldigvis var chokoladen i de fleste boder værd at vente på, så der var mulighed for at få prøvet en masse af. Jeg fandt selv et par favoritter, jeg helt sikkert kommer til at sætte bisserne i igen:

Hasselnødeis med mørk chokolade og sukkerristede mandler fra Kødbyens Is

De Insta-venlige is er hjemmelavede og italienske og findes i masser af forskellige varianter. Når du har valgt din is, vælger du et chokoladeovertræk, som isen på elegant vis dyppes i hvorefter den drysses med dit valg af nødder eller knas. Udover at isene er super fine at se på var jeg virkelig overrasket over hvor lækkert de smagte! Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har sat tænderne i sådan en is. Er du blevet fristet kan du besøge Kødbyens Is på Flæsketorvet 43, 1711 København V.

Saltkaramel og nibs fra Oialla Chocolate

Oialla Chocolate var helt nyt for mig. Jeg har hverken hørt om dem eller set deres produkter før, men jeg må indrømme at jeg var vildt imponeret over deres små fyldte chokolader. Særligt deres saltkaramel fangede jeg mig selv i at bruge alt for mange smagspoletter på og på trods af de mange valgmuligheder, vendte jeg tilbage til Oiallas stand hele tre gange… Mørk chokolade med saltkaramel er faktisk en sjælden ting (fandt jeg ud af på messen) men jeg blev desværre forelsket i varianten allerede på min første rejse til USA (chokoladeparadiset Ghirardelli sælger verdens bedste salted caramel variant!) så det var faktisk noget af det jeg jagtede på messen i dag. Er du blevet nysgerrig på nogle af Oiallas produkter kan du læse mere her!

Flødeboller fra Social Foodies

Et brand, der virkelig imponerer er Social Foodies. Med værdierne i orden formår de at lave det, der måske i virkeligheden er verdens bedste flødeboller! Der er faktisk ikke så meget at sige udover at de bare smager helt fantastisk. Chokoladen er tyk og perfekt tempereret så de giver det helt rigtige knæk, når man sætter tænderne i flødebollen og skummet på den hjemmelavede marcipanbund er bare… ja.. lææææækkert! Social Foodies har i øvrigt masser af hjemmelavede chokoladebrud, mueslibarer og andre fine sager, men det er dælme svært at få smagt de andre ting, når flødebollerne er svære at gå udenom… Hvis du bliver lækkersulten kan du hoppe forbi en af deres butikker på eksempelvis Gl. Kongevej 115, 1850 Frederiksberg C. og hapse et par flødeboller med hjem.

Måske du også vil synes om:

1 comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *