Fra gammelt til nyt – forny dit køkken med ét klik!

Her kommer lige et lille tip fra mig til jer, der står midt i et håndværkertilbud af et køkken eller jer, der slet ikke kan forstå den tidligere ejers valg af låger og greb. Det behøver hverken at være dyrt eller besværligt at forny looket – lad fundamentet stå og skift fronterne! Nemt, nemt, nemt…

Dengang vi så lejligheden for allerførste gang var jeg ikke et sekund i tvivl om at der skulle gøres noget ved køkkenet. I mine øjne var det originale køkken hæsligt, gammelt og mørkt at se på. Men C og jeg havde fra starten aftalt at vi ikke ville lægge en kæmpe formue i køkkenet, når vi ikke regner med at bo her i mere end 4-5 år. Derfor gik jeg også lynhurtigt i gang med at undersøge vores muligheder. Jeg troede egentlig at vi kun kunne vælge mellem at male vores fronter selv eller få dem autolakeret. Men så faldt jeg over Kitchn!

Jeg ved ikke hvorfor jeg på det tidspunkt slet ikke have overvejet at købe nogle helt nye låger – et eller andet sted tror jeg at jeg tænkte at det ville være død besværgeligt at finde nogle som passede til det korpus, der stod i køkkenet, men på Kitchns hjemmeside blev jeg hurtigt overbevist om noget andet.

Lynhurtigt fandt jeg de mål jeg havde brug for. På webshoppen kan man se de forskellige modeller og bestille alt fra hele skabe til indmad, hængsler og greb, men for at være helt sikker på at det ville passe vores gamle korpus kontaktede jeg dem i håb om lidt mere vejledning.

Kitchns service var virkelig fantastisk. Jeg har ikke tal på hvor mange mails jeg sendte frem og tilbage, ændrede i min bestilling, spurgte ind til mål og modeller og jeg kunne blive ved og hver gang blev jeg mødt af en hurtig og positiv tilbagemelding.

Det sidste C og jeg var i tvivl om, var forskellen på de forskellige fronters materiale. Det kan være svært lige at forestille sig hvordan en mdf-plade overtrukket med melamin føles – og hvilken “hvid” er egentlig mest hvid?

Heldigvis for os, har Kitchn et showroom placeret kun få hundrede meter fra vores gamle lejlighed! Say what?! Lidt underligt at indse at noget, man gik i et par uger og var frustreret over, kunne løses lige rundt om hjørnet… what do you know. Men det var virkelig fedt at komme ned og mærke fronterne og blive inspireret af de forskellige farver og materialer. Det tog os ikke mere end en halv time i deres showroom, så havde vi besluttet os og bestilt vores “nye køkken”.

En lille uges tid senere kom en varevogn hele vejen fra Jylland med vores smukke nye fronter og jeg kunne næsten ikke vente med at få pillet de andre af. Det tog os et par dage, så stod vi med et splinternyt (sådan føles det i hvert fald) og lyst køkken!

Jeg er så glad for at vi opdagede Kitchn istedet for at få malet de fronter vi allerede har… Først og fremmest er jeg slet ikke i tvivl om at resultatet ikke havde været halvt så smukt og for det andet, så føles det bare lidt mere lækkert med noget nyt mellem hænderne. Og så helt uden at vi har brugt en formue! Priserne er super fornuftige og varierer alt efter størrelsen på fronterne – fair and square. Og så er der ingen skjulte gebyrer. For et køkken på vores størrelse skal du regne med en pris fra omkring 4.000 kroner, så det er jo et mindre tag i lommen når man i forvejen har gang i en større istandsættelse.

Hvis du er blevet inspireret af vores køkken, så valgte vi modellen New York og vores bordplade er en ubehandlet ask, som vi har lakeret tre gange med farveløs interiør-lak. Grebene er fra IKEA.

[Reklame]

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *