Hawaiidrømmen // 11. Sådan bor vi + lidt om lejlighedsjagten

👉 Har du læst del 10 af Hawaiidrømmen? Ellers kan du finde den lige her: Hawaiidrømmen // 10. Approved – Next stop New York!

Der er gået godt og vel en uge siden vi rykkede ind i vores nye hjem her på Oahu. De første to uger af vores tid på Hawaii er næsten gået og de har været fyldt med masser af praktiske gøremål men også en masse strand og eventyr. Tiden går hurtigt, selvom at man taler om Hawaii time, der faktisk betyder det modsatte og nu begynder den rigtige hverdag om 48 timer.

// Lejlighedsprojektet

Det tog os en uge at finde en lejlighed og det var langt sværere end vi lige havde regnet med. Hjemmefra havde vi forsøgt at sætte nogle aftaler om fremvisninger op, men efterhånden som vores ophold i New York nåede sin ende, blev mange af de lejligheder vi skulle have set, lejet ud og vores fremvisninger blev naturligvis aflyst.

Heldigvis lykkedes det os at få sat en masse nye aftaler op og vi fik set på rigtig mange lejligheder. Til fælles for størstedelen af dem var, at de prismæssigt lå en del over vores budget. Vi havde håbet på at finde noget til maksimalt $1,700 hvilket også er ret mange penge i forhold til hvad vi giver for at bo i Danmark, men ved også godt at priserne her på Hawaii ligger langt over niveauerne i Danmark, næsten uanset hvad det drejer sig om.

Jeg har planer om at lave en lille video fra vores lejlighedsjagt, men jeg kæmper lige nu med at få mit Premiere til at virke, så det må lige vente lidt.

// Hvordan ville vi gerne bo?

Vi havde på forhånd talt rigtig meget om hvilke ønsker vi havde til vores bolig herovre og vi var egentlig ret enige om vores prioriteringer. Det vigtigste krav vi havde var, at vi ville have en one bedroom apartment. I Danmark taler man om “et-værelses” og “to-værelses” men herover taler man om soveværelser. En “one bedroom” svarer altså til en to-værelses i Danmark og en lejlighed hvor stue og soveværelse er i samme rum hedder en studio herovre. Vi ville altså helst ikke gå på kompromis med at have et soveværelse og det er der egentlig flere årsager til. For et år siden flyttede vi til vores nuværende lejlighed i Danmark efter at have boet et år sammen i en et-værelses og selvom det var fint for os at bo sammen i et år på så lidt plads, ville vi gerne have et soveværelse vi kunne lukke af til. Derudover skal jeg også arbejde en del hjemme herovre fra og det er ikke særlig motiverende at kigge på sin seng uanset hvordan man vender og drejer sig i sin lejlighed. Og sidst men ikke mindst, så regner vi med at få besøg hjemmefra og det ville ikke fungere med en lille studio. Hotel- og Airbnb-priserne er tårnhøje herovre og selvom vi selvfølgelig ikke skal planlægge vores år på Hawaii efter at der kommer et par venner og familiemedlemmer på besøg, var det stadigvæk med i vores overvejelser.

Et andet vigtigt ønske var en stor altan, hvor jeg kan sidde og arbejde og vi kan spise alle vores måltider. Og et rigtigt køkken. Mange mindre lejligheder herovre har kun et kitchenette, som betyder at der ikke er en ovn og for det meste også kun er sådan en lille mobil kogeplade og vi ville altså have et rigtigt køkken så vi kan lave mad flere gange om ugen og jeg kan få bagt noget rugbrød, når vi bliver trætte af alt det hvide amerikaner-brød.

// Hvad med location?

Der er rigtig mange fantastiske områder på Oahu, hvor vi drømmer om at bo. Har man kun ét år eller mindre, er der dog mange fordele ved at slå sig ned i det mere turistede Waikiki-område. I forhold til surfing, offentlig transport, udendørs træning, indkøb og spisesteder er Waikiki det perfekte område. Og vi kan godt lide Waikiki. Her er lækkert, masser af liv, dejlige strande og et kæmpe udvalg af aktiviteter. Og jo, så er der også en milliard turister, men man lærer at ignorere dem og jeg vil faktisk være ærlig og sige at jeg synes turister i forskellige steder i eksempel Asien er langt mere irriterende…

Kailua og Lanikai havde været drømmeområder at bo i, hvis vi havde haft en bil hele året eller længere tid at bo her. Men det må blive en anden gang.

// Hvordan fandt vi vores lejlighed?

Efter at have set et par lejligheder havde vi faktisk låst os fast på to forskellige. Vi havde set på en stor og dyr lejlighed, der havde stort set alt hvad vi ønskede. Den var møbleret, lå perfekt, havde en stor altan (som dog var en smule lukket), et dejligt stort køkken, masser af opbevaringsplads og en skøn pool. Huslejen lå dog på $1,900 og vi havde mange lange snakke om hvorvidt det ville kunne fungere. Det ville betyde at vi var virkelig presset økonomisk og ikke ville have særlig mange penge til hverken at spise ude eller leje en bil i weekenderne.

Den anden lejlighed vi virkelig overvejede var det stik modsatte. Det var en umøbleret studio lejlighed, som ikke havde så meget andet end en stor altan med en god udsigt over Ala Wai kanalen til den ene side. Udover det var den utrolig mørk og trist men til gengæld kostede den kun $1,100! Det var den billigste lejlighed vi havde fundet i Waikiki og der var jo som sådan ikke noget galt med lejligheden, den var bare ikke det vi havde drømt om. Men alle de penge vi ville have til rådighed hvis vi valgte den var virkelig fristende…

Beslutningen var svær fordi vi troede faktisk at valget stod mellem de to. Selvom vi havde sat et par yderligere aftaler om fremvisninger op til de efterfølgende dage, orkede vi næsten ikke at se på flere lejligheder og ville egentlig bare gerne på plads i vores nye hjem.

På vej hen til en fremvisning én af de efterfølgende dage var vi trætte og frustrerede over at skulle se flere lejligheder, der enten var for kedelige eller for dyre. Vi overvejede stærkt om vi skulle aflyse fremvisningen og blot vælge én af de to, vi tænkte mest på og så bare lade være med at gå for meget op i det vi valgte fra. Den vi var på vej over for at se så alligevel træls ud på billederne…

// Den gyldne middelvej!

Heldigvis nåede vi aldrig at aflyse vores fremvisning den dag. Det viste sig nemlig at der var to lejligheder ledige i den bygning vi blev budt velkommen i og den ene endte med at blive vores hjem.

“Jeg har også en lejlighed ledig på ottende etage hvis I vil se den?” spurgte John, property manageren. Det ville vi selvfølgelig gerne og da vi trådte ind i lejligheden vidste vi at det var her, vi skulle bo.

Det lykkedes os at finde den gyldne middelvej mellem de to lejligheder vi gik og overvejede. Lejligheden her er en one bedroom med et rigtig og stort køkken, altanen er større end vi nogensinde havde drømt om og skyggelagt det meste af formiddagen hvor jeg skal arbejde og så koster den kun $1,400!!! Vi kunne næsten ikke tro at vi havde fundet så perfekt et kompromis og vi skrev under på lejligheden samme dag.

// Sådan bor vi

Vores lejlighed ligger ca. 500 meter fra både Waikiki Beach (til surfing) og Ford Derussy Beach (til alt andet), 10 meter fra alle de busser vi skal med og 0 meter fra spisesteder. Vi bor perfekt placeret midt i Waikiki.

Vi har en kæmpe stue med et åbent køkken og et næsten ligeså stort soveværelse med adgang til badeværelset. Der er intet fint og fancy over det, men her er rent og åbent og lyst. Og så er der altanen, der næsten er en stue i sig selv! Vi bruger allerede stort set al den tid vi er hjemme ude på altanen og så har vi endda en snært af havudsigt.

I stueplan er der et stort vaskerum og en dejlig pool, hvis man pludselig en dag ikke orkede at gå ned og bade i havet.

Det eneste minus ved lejligheden er at den var umøbleret da vi fik den. Det betyder at vi har brugt lidt ekstra tid og penge på at anskaffe os møbler og interiør. Vi mangler stadigvæk nogle enkelte ting før vi er helt i hus, men den begynder så småt at ligne et hjem og det er virkelig skønt at kunne sætte sit eget præg på lejligheden. Heldigvis er der også utrolig godt gang i køb og salg af brugte ting her på Hawaii, så vi skal nok få det hele solgt igen når vi flytter herfra. Det er i hvertfald vores mindste bekymring.

Med en lejlighed til $1,400 om måneden får vi plads i økonomien til at hygge os og ikke bekymre os alt for meget om penge hvilket er rigtig rart.

// Ro i maven

Det føltes helt rigtigt at sige ja til lejligheden her og jeg tror i virkeligheden at mavefornemmelsen er det vigtigste. I de andre lejligheder har den bare ikke været der og jeg er virkelig glad for at vi valgte at vente og lige se én mere, da vi ellers mest bare havde lyst til at tage en beslutning. Nu glæder jeg mig bare til alle de minder vi kommer til at skabe sammen i vores nye hjem.

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *