Hawaiidrømmen // 15. Jeg har fået et arbejde!!

 👉 Har du læst del 14 af Hawaiidrømmen? Ellers kan du finde den lige her: Hawaiidrømmen // 14. Jobsamtaler, prøvetid og min første US paycheck.

Klokken er lidt over otte om morgenen på Hawaii. Jeg føler mig utrolig udmattet i dag. Træt, men glad indeni. De sidste to dage har jeg nemlig været på arbejde. Ikke her ved køkkendisken, som jeg plejer. Men på et vaskeægte amerikansk kommunikationsbureau!

// Et vigtigt telefonopkald!

I sidste uge modtog jeg det bedste telefonopkald i flere måneder. Det var direktøren fra det kommunikationsbureau, som jeg arbejdede ved i to dage for et par uger siden. Vi havde aftalt at tales ved efter deres event om tirsdagen, men som med de fleste andre aftaler her på Hawaii, forventede jeg ikke det store. Til min overraskelse var det en meget glad direktør, der ringede. Han ville gerne se mig igen og han ville gerne bruge mig på så mange forskellige projekter som muligt, træne mig og give mig muligheden for at vokse i firmaet – præcis det som jeg havde håbet på!

// På kontrakt indtil 31. december

Til en start vil han gerne prøve mig af på deres social media, så den aftale vi har indgået er en kontrakt, der strækker sig til og med 31. december. Selvom det ikke er en ubegrænset ansættelse, som fast inventar i firmaet, så er en næsten to måneders ansættelse herovre en kæmpe sejr! Jeg håber selvfølgelig på – og regner også med – at direktøren forlænger min ansættelse i det nye år. Aftalen lyder i hvert fald på at han gerne vil snakke om en form for “læreplads” hos deres Creative Director fra januar af. Sådan en “læreplads” ville virkelig være drømmen. Deres Creative Director er nemlig utrolig dygtig, så jeg er ellevild efter at få lov at følge i hans fodspor.

Direktøren gjorde også meget ud af, at han ikke ønsker, at jeg bare kommer i et par uger og så smutter igen, men at vi er enige om noget mere long term. I virkeligheden tror jeg, at min nuværende ansættelsesperiode mere er et spørgsmål om, hvorvidt direktøren vil ansætte mig som medarbejder (og betale alle de uomgåelige medarbejderudgifter) eller om han vil “slippe lidt billigere” ved at have mig ansat som contractor. Han lyder bestemt ikke som om, at jeg skal finde et andet sted at være i det nye år. Og det giver virkelig meget ro i maven.

// Lidt af en rutsjebane

Jeg er virkelig lettet og glad. Det er underligt som tingene går så meget op og ned herovre. Det ene øjeblik føles det som om forhindringer falder ned fra højre og venstre, det næste øjeblik falder alle brikkerne på plads. Jeg tror stadigvæk at jeg har svært ved at ånde 100% lettet op. Jeg har svært ved at give slip på de erfaringer, som jeg indtil videre har fået herovre – eller i hvert fald at ignorere dem for en stund. For hvad nu hvis bureauet ikke vil beholde mig efter december måned?

// Om at leve (og arbejde) i nuet

Til gengæld er jeg meget enig med mig selv om, at jeg skal give det et skud. Glemme alt om aftaler, der ikke holder og bare nyde at lige nu, går drømmen i opfyldelse. Jeg har været to dage på bureauet og jeg løber allerede stærkt. Jeg føler mig som en del af teamet og de har taget helt vildt godt imod mig. Mit indtryk af bureauet er, at det er en god arbejdsplads. De har høje ambitioner og de er dygtige – men de virker samtidig også som nogle rigtig gode mennesker, som er nede på jorden og godt kan finde ud af at joke.

// Hvad skal jeg arbejde med?

Jeg har fået et stort ansvar allerede. Målet er at jeg skal stå i spidsen for deres social media. Det betyder at jeg i fællesskab med deres Creative Director skal stå for produktion af indhold til syv forskellige clients og være ansvarlig for alt fra det kreative indhold til udgivelse, rapportering og respons. I går havde vi møde, hvor direktøren og mine kollegaer forsøgte at klæde mig godt på til opgaven. Det er nok i virkeligheden derfor, at jeg er træt. Jeg har fået en milliard informationer, opgaver og nye indtryk. Det er alt sammen sindssygt spændende og angstprovokerende på samme tid. Og for første gang i lang tid, glæder jeg mig til en weekend, hvor der ikke behøver at ske alt for meget.

// Hvad med mine andre projekter?

Jeg kommer til at være hos bureauet to faste dage om ugen. De andre to arbejdsdage bruger jeg på et andet projekt, som jeg glæder mig til at fortælle jer mere om. Lige nu er mine dage dog lidt blandede, da jeg også har nogle andre freelanceprojekter. Så jeg har travlt! Måske lidt for travlt til at overholde vores fire dages arbejdsuge, som vi forsøger at holde her på Hawaii. Det lyder forkælet, men det betyder altså bare at jeg skal løbe lidt hurtigere de dage, hvor jeg arbejder. Sådan er det, når man er lidt for god til at takke ja til de muligheder, der byder sig.

Måske du også vil synes om:

1 comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *