Hjemmebrændte mandler

På min Instagram har jeg reklameret med at jeg ville dele en opskrift på brændte mandler med jer. Jeg har bare ikke haft tid til at lægge den op før nu hvor jeg sidder i toget på vej hjem fra svigerfamilien i Oksbøl. Omkring tre timer går der før jeg lander i Valby og jeg har desværre ikke fået bestilt mig en plads (det er jo så filans dyrt!) så jeg sidder lidt på lånt tid her på mit behagelige sæde… Håber ikke sædets rigtige ejermand dukker op for så må jeg pakke alt mit grej sammen igen og flytte mig…

Heldigvis har vi haft et par gode dage, så det går lige. I går kom vi trætte hjem fra nogle timer i Esbjergs shoppinggade, men julemarkedet var skuffende lille så jeg måtte selv i gang så vi kunne få nogle brændte mandler. Det er efterhånden en del år siden jeg sidst havde lavet dem og jeg havde fuldstændig glemt hvor fantastiske de egentlig bliver når man laver dem selv! Jeg fandt min gamle opskrifts-blog frem og lavede dem præcis som dengang. Mmmmhmmm…… De er perfekte som aftensnack eller endda som små værtindegaver til alle de mange julefrokoster, juleaftener og hvad vi nu ellers kan finde på her i december.

Her får du opskriften:

Ingredienser (til 6 små poser eller 3 store)

  • 200 g. mandler
  • 200 g. sukker
  • 2 dl. vand

Fremgangsmåde

Kom mandler, sukker og vand på en stor pande. Skru op for fuld varme og lad vandet boble til det fordamper.

Når vandet fordamper bliver sukkeret til en tør masse, der lægger sig om mandlerne. Når den gør det, skruer du ned på middel varme og bliver ved med at røre i mandlerne.

Mange begår den fejl at de tager mandlerne af varmen nu. Det skal du IKKE gøre selvom at det virker som et stillestående projekt. Kunsten er at skrue op og ned for varmen til du når den temperatur hvor sukkeret begynder at smelte og karamellisere.

Bliv ved med at røre i mandlerne, særligt når sukkeret begynder at smelte. Når det sker bliver mandlerne også blanke og du kan skrue ned på lav varme. Herefter skal de blot have et par minutter før du kan tage dem af. På det tidspunkt skulle der også gerne dufte af jul i hele køkkenet!

Tag mandlerne af varmen og fordel dem spredt på nogle stykker bagepapir.

Lad dem hvile til de er HELT afkølede før du putter dem i fine cellofanposer eller i glaskrukker – hvis de ikke er kolde nok, klistrer de sammen.

Rigtig god Lillejuleaften!

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *