Hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk & vanilie

Endelig! Endelig endelig endelig! I går afleverede min eksamenspartner og jeg vores kæmpe store projektopgave, som vi har knoklet med i snart en måned og jeg er nu omsider gået på juleferie. Det føles så fantastisk ikke at skulle tænke mere på opgaven før starten af januar hvor vi skal forberede den mundtlige del af eksamenen. Jeg har en rigtig god mavefornemmelse og jeg synes at vi er kommet godt i mål og kan være stolte af vores projekt, så det er jo bare endnu en god grund til at være hammerglad.

Lige nu sidder vi i toget på vej til Oksbøl hvor C skal fejre jul med familien. Jeg er med indtil på lørdag hvor jeg tager hjem igen til min familie, der venter lillejuleaften og den helt store dag den 24. december. Jeg kan godt mærke at jeg stadigvæk er lidt ør i hovedet efter det vanvittige niveau af fokus vi har kørt det sidste lange stykke tid, men jeg er sikker på at det vender lige om lidt og jeg rigtig begynder at slappe af.

Det første jeg gjorde efter vi havde afleveret var at bage vaniliekranse – for nu skal den sidste juletid altså nydes og jeg pakker min kalender den næste halvanden uge med en masse ting, jeg elsker. Blandt andet bloggen her, som jeg også endelig får lidt mere tid til. Jeg gider egentlig ikke sidde foran min laptop lige nu – det svider næsten i øjnene – men når jeg lige har fået en lille pause fra skærmen, så lover jeg en masse spændende indlæg.

Indtil da får i lige opskriften på nogle virkelig lækre hjemmelavede æbleskiver jeg bød familien på i lørdags. Det var faktisk første gang nogensinde at jeg gik i krig med æbleskiver fra bunden, så jeg klapper lidt stolt mig selv på skulderen for at de blev så pæne haha!

Rigtig god fornøjelse ??

Ingredienser (28-35 stk.)

  • 3 æg
  • 250 g. mel
  • 2 1/2 spsk. vaniliesukker
  • 2 1/2 spsk. sukker
  • 4 dl. kærnemælk
  • 100 g. smør
  • 1/2 tsk. natron
  • 1/4 tsk. salt

Fremgangsmåde

Smelt smørret.

Del æggene op i blommer og hvider.

Kom hvider og sukker i en skål og pisk dem stive så du kan vippe skålen uden at massen glider.

Pisk æggeblommer sammen med mel, natron, salt og vaniliesukker. Hæld kærnemælken i lidt ad gangen imens du pisker. Tilsæt til sidst smørret og pisk til en ensartet masse.

Vend forsigtigt de stive æggehvider i dejen og bliv ved med at vende til det hele er blandet godt sammen.

Varm dit æbleskivejern godt op før du steger æbleskiverne.

Skru nu ned på middel eller ‘lidt under middel’ varme og kom stegemargarine i alle hullerne.

Fyld hvert hul med 3/4 dej. Lad æbleskiverne stege i et par minutter.

Brug nu en vendepind til forsigtigt at gribe fat i hver æbleskive og vend den op på siden så dejen flyder ud i hullet. Fyld dej i så det næsten fylder hullet ud. Lad dem stege sådan i et minut eller to.

Vend dem nu lidt mere og fyld den sidste mængde dej, der er plads til i, før du vender dem hele vejen rundt så alle åbninger vender ned mod panden. Lad dem stege sådan i et par minutter.

Vend nu æbleskiverne jævnligt til de har en fin gylden æbleskive-farve og tag dem af når du synes de ser færdige ud. Er du i tvivl kan du altid stikke din vendepind ind i æbleskiven og tjekke at den ikke er helt våd i midten, den skal dog være fugtig, ellers bliver den tør.

Server æbleskiverne lune med flormelis eller marmelade.

Haps!

Måske du også vil synes om:

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *