Kartoffelporresuppe med ingefær og chili

Da jeg for snart en uge siden skrev at jeg var blevet syg, men at det var okay fordi jeg regnede med at komme hurtigt ovenpå igen, havde jeg slet ikke regnet med at jeg stadigvæk ville være det.. Nu er hele efterårsferien efterhånden gået med at have det elendigt, så nu er jeg faktisk ved at være godt træt af det!

Til gengæld har sygdommen fået mig i suppekøkkenet, for selvom suppe er virkelig virkelig lækkert, så er det af en eller anden grund mest noget jeg spiser når jeg har ondt i halsen. Det er virkelig en undervurderet ret og nu har jeg lovet mig selv at der skal andre boller på suppen – så at sige :p

Denne her suppe er lavet med masser af kærlighed og et ønske om at få så meget næring og vitaminer indenbords – et rigtig helbredsboost! Så er den overni købet virkelig nem at sætte over og smager simpelthen bare så lækkert. Og den er krydret lige så den – på grund af ingefær og chili – giver dig varmen.

Ingredienser (4 pers.)

 • 1 kg. kartofler
 • 2 store porrer
 • 2 store løg
 • 2-3 store gulerødder
 • 1 lille stykke ingefær (ca. 3 cm.)
 • 1 l. grøntsagsboullion
 • Olivenolie
 • 1 spsk. stødt timian
 • 1/2-1 tsk. chilipulver
 • Salt og peber

Toppings

 • 100 g. bacon i tern
 • Frisk persille

Fremgangsmåde

Skær alle grøntsager i mindre stykker.

Opvarm en bredbundet gryde med masser af olienolie og steg løg i et par minutter.

Tilsæt nu resten af grøntsagerne, timian og sauter i 15 min. ved middel varme. Grøntsagerne må ikke blive brune. Husk at røre ind imellem.

Bring 1 l. vand i kog og tilsæt to boullionterninger. Rør godt til begge er opløst i vandet.

Tilsæt bouillonen til grøntsagerne og bring det hele i kog i et par minutter. Skru nu ned for det og lad det simre i ca. 30 min.

Blend suppen med en stavblender og tilføj chili og lidt salt og peber efter smag.

Steg baconen og server den på toppen af suppen sammen med en kvast persille.

Velbekomme!

Måske du også vil synes om:

2 comments

 1. Lækker idé med ingefær i – har selv netop lagt min opskrift ud på en spicy kartoffelsuppe med tilbehør, dejligt med flere bud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *