Koliou’ou Ridge Trail

I weekenden havde vi fornøjelsen af én af de mest fantastiske hikes jeg har været på, her på Oahu. Hiken hedder Koliou’ou Ridge Trail og ligger blot en times transport fra Waikiki, hvilket gør den super let tilgængelig. I alt tager hiken godt og vel fem timer og så byder den på lidt godt fra alle verdener!

// Need to know

📍Du finder hiken på den sydøstlige del af Oahu, nær området Hawaii Kai. Hop på bus nr. 22 eller 23 eastbound og stå af ved stoppet Kalanianaole Hwy & Paeoki Pl. Herfra går du en lille tur på 25-30 min. op gennem et villakvarter, til du når til adressen 900 Kalaau Pl. Honolulu. Her starter din hike.

⏱Det tager knap 4-5 timer at færdiggøre hiken. Når vi hiker kan vi godt lide at der er plads til snack-pauser og til at nyde turen i et roligt tempo. For os tog det 5 timer fra start til slut.

💪🏼Moderat hike. Den skulle være omkring 6,4 km. lang. Underlaget er dog en blanding af mudder, jord, sten og rødder og hiken bliver en smule stejl det sidste stykke. Ømme ben dagen efter er helt okay!

Når du begynder din hike kan du vælge mellem at gå Koliou’ou Valley Trail eller Koliou’ou Ridge Trail. Vi har ikke været på Valley-ruten, men den skulle være en smule mindre krævende. Tilgengæld får du heller ikke den samme højde og udsigt som på Ridge-ruten.

På Koliou’ou Ridge trail kommer du igennem en blanding af nåleskov og jungle og du kommer op i højderne og får en 180 graders udsigt over Waimanalo, Hanauma Bay, Koko Head og Diamond Head. Hiken er én af de bedste jeg har været på, fordi den er både udfordrende og smuk. Jeg er ikke meget for at sætte mine ben steder, hvor jeg risikerer at falde 400 meter ned af en klippeskrænt hvis jeg et øjeblik mister opmærksomheden. Men derfor er det alligevel en fantastisk oplevelse at blive udfordret og få adrenalinen til at pumpe bare en ekstra smule, når man går på bjergryggen og kan se udover Oahu.

Hike Koliou’ou Ridge Trail

Hele ruten i sig selv var en fornøjelse og selvom man møder nogle enkelte par på sin vej, føler man sig helt alene indtil man når toppen.

// Nice to know

💡 Selvom mange påstår, at der ikke er noget skygge på ruten, så skal du ikke tage fejl af, at du går under trætoppe det meste af tiden. Husk solcremen, men glem ikke myggesprayen for der er mange myg! På toppen er der i øvrigt masser af plads til at slå sig ned og nyde en god snack, så medbring et tæppe eller noget andet at sidde på.

⚠️ Når du når til det stejle stykke, der tager dig til toppen, kan der være temmelig mudret. Undgå derfor at tage på hiken efter et stort regnskyl. Trinene er forholdsvis små og der er steder, hvor der ikke er så meget at støtte sig op ad.

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *