Lækker & Cremet Penne Pollo – helt enkelt

Opskriften her kommer måske til at fremstå helt vanvittigt simpel og for nogen, måske, overflødig. Der er ikke opfundet nogen dybe tallerkener her, men alligevel er kombinationen af de få ingredienser i opskriften fuldstændig undervurderet. Måske kan du fornemme at det er de helt store følelser, der er på spil her, og rigtigt nok så er retten her min absolutte livret! Den er smagfuld, syndig og som taget ud af det italienske køkken. Penne Pollo er en ret med mange ansigter og ikke to restauranter laver den på samme måde. Det her er min opskrift, the original, og mere skal der virkelig ikke til.

Ingredienser (4 pers.)

  • 600 g. kyllingebryst
  • 300 g. pasta penne
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 1/2 L. piskefløde (jeps, den helt fede udgave)
  • Lidt Maizena madlavningsmel eller anden jævner
  • Salt, peber og basilikum
  • Frisk basilikum til topping

Fremgangsmåde

Kom vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt 1-2 tsk. groft salt og hæld pastaen i, når vandet koger godt og grundigt. Fortsæt med at røre i pastaen, indtil den er færdig.

Skær kyllingen i mindre stykker og brun dem i en wok. Krydr med salt og peber efter smag.

Når kyllingen har fået lidt farve tilsættes de to dåser flåede tomater og halvdelen af fløden. Rør godt og lad det hele koge op.

Tilsæt nu resten af fløden og jævneren – jo mere jævner du tilføjer, jo tykkere og mere cremet bliver flødesaucen.

Smag retten til med salt, peber og basilikum.

Når pastaen færdig hældes vandet fra og pastaen skylles i koldt vand.

Server retten varm og gerne med lidt frisk basilikum på toppen og et godt brød til.

Og voila! Ét styks cremet og fantastisk italiensk middagsmåltid serveret.

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *