Miniguide // 8 tips til din håndbagage

[Indlægget er lavet i samarbejde med Helm.nu]

Jeg er allerede begyndt at pakke. Syv dage tilbage og min håndbagage begynder at tage form. Jeg elsker at pakke – til en vis grænse. Når alle de vigtige ting skal pakkes, begynder det at blive kedeligt, men det med at pakke bikinier, sommerkjoler og forestille sig hvad man mon får lyst til at lave på den lange flyrejse – det elsker jeg!

Her får du mine 8 bedste tips til din håndbagage:

1 // Undersøg flyselskabets bagageregler og vælg kuffert og taske herefter

Der kan være stor forskel på hvad du må medbringe som håndbagage hos de forskellige flyselskaber. Lavprisselskaber har som regel flere begrænsninger end de større og dyrere selskaber, skifter du flyselskab undervejs på din rejse er du derfor nødt til at gå ud fra reglerne hos det flyselskab med størst begrænsninger. Som regel må du medbringe en kabinekuffert samt det, der officielt kaldes for et “personal item.” Personal item inkluderer hos nogle flyselskaber kun små håndtasker eller laptop sleeves hvor det hos andre kan være en almindelig størrelse rygsæk. På mine længere rejser har jeg normalt en rygsæk, som kan variere lidt i størrelse, med samt min kabinekuffert af mærket American Tourister, som jeg er vildt glad for. Kufferten opfylder de universelle mål for en kabinekuffert, jeg har aldrig oplevet nogen problemer med at have den med. For rygsækken er det vigtigste at den kan være under sædet foran, men du kan risikere at den bliver målt ved gaten.

2 // Placer værdigenstande i din kabinekuffert

Man kan ikke gøre andet end blot at forsøge at gardere sig mod mistet bagage. Rejser du med en kabinekuffert kan det dog være en god idé at placere hvad du har af værdi i din kabinekuffert. I din rygsæk er dine sager lidt mere udsatte ift. tyveri og din indcheckede bagage er du ikke selv herre over under selve flyrejsen. Kamera, laptop, smykker, vigtige dokumenter og de fleste andre værdigenstande må gerne medbringes i håndbagagen og hvis du alligevel ikke skal bruge dem undervejs, kan de lige så godt komme i kabinekufferten.

3 // Varme sokker og tørklæde er et must

Medmindre at aircondition og tør flyluft er din bedste ven, er mit bedste råd at huske et par gode tykke sokker og et tørklæde. Uanset om jeg rejser til Thailand, Filippinerne eller Hawaii rejser jeg i lange behagelige bukser, med en god trøje og så pakker jeg mig ellers ind i tørklæde og sokker i flyet. Selvom flyet godt kan virke dødvarmt når man boarder, så skruer de fleste flyselskaber helt op for airconditionen så snart flyet er i luften. Jeg har hentet mange forkølelser hjem på lange flyvninger uden mine to gode venner: Sokken og Halstørklædet.

4 // “Fjern venligst din laptop fra kuffert eller taske.”

C hader når jeg fumler for længe med mine sager ved security check’et i lufthavnen. Sorry, det kan også være hamrende irriterende, men ikke alle kufferter og rygsække er indrettet godt nok til at man lige kan hive det hele frem på et split sekund. Rejser du med både en rygsæk og en kabinekuffert kan du med fordel pakke de ting, du ved skal op på båndet i din rygsæk og så pakke det over i din kabinekuffert når du er færdig med sikkerhedskontrollen. Lægger du det hele samlet ét sted, er det nemt lige at trække op af rygsækken.

5 // Pak skiftetøj

På de lange rejser kan det være rigtig rart med et par klip-klappere og et par løse shorts, når fødder og ben er trætte efter at vade frem og tilbage fra toiletter til security check til immigrationskontrol til bladkiosk. Det kan også være at du rejser fra ét klima til et andet og gerne vil skifte før du sætter dig i en glohed taxa på vej mod hotellet. Smid skiftetøjet nederst i din kabinekuffert så det ovenikøbet danner et blødt lag, der kan beskytte dine værdier.

6 // Pak ekstra underholdning i kabinekufferten

Medmindre du virkelig har svært ved at begrænse dig, burde der være plads til ekstra legetøj i din kabinekuffert. Pak et spil kort, yatsy, en ekstra bog (hvis nu den, som du havde tænkt dig at læse i flyet, viser sig at være virkelig elendig) og andet underholdning, som du ellers ville lade blive hjemme. Mellemlander du er det en god mulighed for lige at supplere hvad du har i din rygsæk eller eventuelt lave en bytter.

7 // “Hvor har du lagt nødderne?”

Når jeg rejser går jeg altid i totalt snack-queen mode. Én gang i mit liv har jeg rejst uden stakkevis af snacks og det var frygteligt! Jeg har altid bolsjer, nødder, lidt kiks eller chips og så en helt masse vand med mig. Endnu værre er det dog, at vide at man har husket sine lækre snacks, men ikke har en jordisk chance for at få dem fumlet op ad tasken. Pak dine snacks fornuftigt, så de er let tilgængelige i rygsækken under sædet foran.

8 // Hvilke toiletsager får du brug for?

I håndbagagen må man have én gennemsigtig pose med op til 100 ml. flydende indhold med. Det passer nogenlunde til en læbepomade, en lille fugtighedscreme, en mini parfume og måske en tandpasta eller næsespray. Øjendråber rejser jeg også altid med, da luften i flyet hurtigt udtørrer mine øjne. Saml dine toiletsager ét sted og overvej hvad du kommer til at få brug for undervejs. Nogle af de produkter jeg altid rejser med er: tandstikker, plaster, desinficerende gel, vådservietter, lommeletter og smertestillende piller.

Hvad er dine bedste pakketips?

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *