Når du “kun” må pakke 15 kg. // Tips & gode råd

Okay det kan godt være at du lige nu tænker “15 kilo? Det er rimelig meget… hvad er problemet?” Men de fleste flyselskaber har faktisk en langt højere standard på indchecket bagage, så måske tænker du ikke så tit over hvor mange kilo du rent faktisk smider i kufferten. De fleste flyselskaber tillader mellem 20-32 kg. i din indcheckede bagage – DET er rimelig meget og burde ikke være en udfordring. Men når du så pludselig skal pakke 5-10 kilo mindre, så får det hele altså hurtigt ben at gå på.

Om kun to dage sætter min familie og jeg kursen mod Egypten. En vaskeægte charterrejse med lange pooldage og all-inclusive-måltider fra morgen til aften. Vi skal ikke andet end at hygge os og slappe af og selvom der ikke bør være nogen tvivl om at det primære dress er badetøj, så tog jeg alligevel mig selv i at tænke “yikes!” da min far sagde at vi “kun” måtte pakke 15 kilo.

Det er jo nok en kvindeting, det der med at pakke lidt for meget – men øvelse gør mester og har man ikke lige haft muligheden for at adoptere pakkekunsten helt endnu kommer her et par gode råd, som jeg har erfaret mig i løbet af mine sidste rejser:

// Pak let & i velovervejede farver

Når du står der foran dine store tøjbunker og skal til at udvælge fire toppe, tre skjorter, fem kjoler, to bluser, tre par shorts osv. osv. så tænk først og fremmest på vægten. Et par demin jeans vejer helt sikkert mere end to par løse bomuldsshorts, en gulvlang kjole både fylder og vejer mere end en lille fin sommersag og tænker du dig om kan du faktisk have langt mere med, hvis du vælger de løse og luftige skjorter frem for alt det bomuld vi danskere har det med at hoppe rundt i herhjemme (top-bloggere undtaget naturligvis).

Og nu hvor du alligevel står der og sorterer fra og til kan du også ligeså godt tænke over hvilke farver du vælger at slæbe med. Medbring gerne tøj primært i neutrale farver så du kan mixe og matche masser af outfits ud fra en håndfuld forskellige basics og vælg så nogle enkelte stykker tøj med masser af sommerfarver! Den røde kjole finder altid vej i min kuffert uanset hvor jeg skal hen for jeg ELSKER farver! Men medmindre du er glad for at gå rundt som en omvandrende farvelade på den ene uge du er afsted, så tænk lidt over dine farvevalg.

// Tænk realistisk ift. fodtøj

Tre par sko, ét par sandaler, to par klipklappere og et par hæle til den romantiske aften med daten er måske liiige i overkanten. Det kan dog være rigtig svært at sortere fra og til, hvis du lige har købt en masse nye farverige sneaks, du virkelig gerne vil have på. Men prøv at forestille dig selv de situationer hvor du ville få brug for de forskellige par sko. Skal du på en uges charterferie (ligesom jeg) kommer du højst sandsynligt til at valse rundt i klipklappere det meste af tiden. Måske tager i på et par udflugter hvor et par gode sneaks eller et par lukkede sandaler vil være ideelle, men spørg nu dig selv om du får brugt de høje hæle, løbeskoene eller dine bløde tøfler.

// Tjek vægten – FØR du står i lufthavnen!

Det kan være enormt svært at vurdere hvor mange kilo, der ligger i kufferten. Nogle af de ting, der vejer lidt til, men som vi ofte ikke lige tænker over er sko, rejseføntørre, tykke trøjer, toilettasken, solcreme, shampoo, trøjer og håndklæder. Derudover vejer kufferter også vidt forskelligt og ofte mellem 1,5-4 kg. Derfor kan det være en god idé at købe en lille *bagagevægt , så du kan teste vægten FØR du står i lufthavnen og skal betale ekstra for din proppede kuffert. Den behøver hverken være fancy eller high-tec, den skal bare lige kunne guide dig bedre på vej. Coolstuff.dk har en super smart og praktisk lille én, som ikke koster en formue. Og apropros formue, så er den i øvrigt virkelig smart at have med på tur, hvis du er på vej til New York og regner med at indkøbe dig en helt ny garderobe. Frem med vægten før du skal hjem og er der for meget, så må du jo smide noget af det gamle ud!

// Brug din fornuft når du vælger overtøj

Selvom man rejser halvandet døgn om på den anden side af jorden, er der ingen garanti for at vejret bliver som forventet. Og jeg ved om nogen hvor træls det er at fryse på ferien, fordi man havde regnet med de 30 grader man slet ikke fik. Jeg siger ikke at du skal have det varme overtøj med overalt hvor du rejser hen – tværtimod – men før du vælger alt med lange ærmer fra, så overvej om du skal et sted hen, hvor temperaturen daler betydeligt om aftenen, hvor airconditionen brøler ud i alle indendørsarealer eller om du måske kommer til at fryse i flyveren. Er du lidt i tvivl så pak en enkelt god trøje som passer til det meste du har med – eksempelvis en neutral farve og helst én du ikke skal trække over hovedet så den ikke skjuler dit ellers fantastiske sommeroutfit.

// Har du tænkt dig at tage det med hjem igen?

Min kuffert vejer ofte mest på vej ud. Det gør den som regel ene og alene af den grund at jeg altid medbringer shampoo, body lotion, solcreme og andre relativt “tunge” produkter til hud og hår. Jeg hader at vade rundt og bruge tid på at finde den slags, når først jeg er fremme. Gider du heller ikke det, kan du med fordel pakke det med. De fleste produkter findes også i små modeller, så du ikke behøver at slæbe 700 ml. bodysæbe med. Typisk får du jo brugt produkterne i løbet af ferien og så kan det faktisk være en god måde at “gemme” lidt plads, hvis nu du skulle finde på at slå dig løs i strandpromenadens mange butikker.

// Undersøg faciliteterne på hotellet

For nogle år tilbage rejste jeg aldrig uden mit eget håndklæde og min egen føntørre – og det var uanset om jeg lå inde med en rejseføntørre eller måtte slæbe det helt store maskineri med mig. Men siden er jeg blevet klogere! De fleste nogenlunde civiliserede hoteller ligger inde med en fantastisk (dårlig) føntørre placeret skønt på væggen, altid i en højde, der virker totalt upraktisk for os “små” mennesker (jeg er 1.65) men den er der! Og den kan bruges. Det tager typisk lidt ekstra tid at fønne hår med den type fastnet tørre men pladsen og vægten du sparrer i kufferten er guld værd! Det samme gælder for håndklæder. I løbet af ferien kommer det alligevel til at veje mere og mere fordi det suger saltvand og sand til sig, så du alligevel må ende med at smide det ud. Så spar dig selv for den ekstra vægt. De fleste hoteller fjerner i øvrigt “fremmede” håndklæder fra liggestolene før poolen åbner – så du kan alligevel ikke bruge dit håndklæde til at spærre den bedste plads. Brug istedet hotellets egne håndklæder. Nyt friskt håndklæde hver dag og mere plads i kufferten. Hurra!

[Indeholder reklamelinks markeret med *]

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *