Når loppemarked bliver til genbrugsmarked

Har brugt min lørdag formiddag på at tulle rundt og glo på en helt masse skrammel sammen med en god veninde i Bellacenteret. Det var helt fantastisk!

Jeg elsker loppemarkeder og jeg synes at de bliver færre og færre. Men grunden til at jeg i det her indlæg vil vælge at kalde det et genbrugsmarked, er fordi at loppemarkederne ikke helt er hvad de var engang.

Både min mor og jeg har altid elsket at gå på loppemarked og vi har endda også haft vores egne boder på forskellige markeder igennem årene. Vi har nok aldrig tjent en formue, men det har altid været enormt hyggeligt at stå der blandt menneskemyldret og forsøge at sælge ud af sine gamle sager. På samme måde har det også sin charme at rende rundt og prutte om prisen på andre folks “leftovers”. Dog synes jeg at loppemarkederne har ændret sig meget de seneste år.

På den positive side er loppemarkederne blevet fyldt mere og mere op med antikke og lækre retromøbler og nibs. Det er jo blevet en trend at blende lidt retro items ind i strømlinede skandinaviske hjem. Derfor er genbrugsbutikker også blevet mere og mere populære og man kan især mærke at loppemarkederne bliver mere og mere besøgt af indretningsinteresserede unge mennesker frem for børnefamilier, der leder efter billigt legetøj.

Desværre synes jeg bare også at det har en ærgerlig økonomisk bivirkning. Det er jo blevet møg dyrt at gå på loppemarked! Ikke fordi entréprisen er steget. De sølle 40 kroner, som de tager for én dag på markedet i Bellacenteret synes jeg skam er helt fair. Men priserne på folks “skrammel” er virkelig steget. Selvfølgelig kan du godt finde to antikke snapseglas til en flad tyver eller en nostalgisk dukke til under en halvtredser. Men det er heller ikke unormalt at en skammel med et slidt træsæde og endnu mere slidte metalben kommer op på de 600 kroner. Ligeså vel som de gamle ølkasser, der engang var brænde for nogen, de koster jo en formue nu på genbrugsmarkederne. Øv! Det er lidt synd, for jeg tror ærlig talt at mange af stadeholderne må slæbe mange af deres ting med hjem igen, men selvfølgelig vil der altid være nogle, der er parate til at smide et par tusind på sådan en lørdag i loppens tegn.

Jeg kom hjem med to gamle franske marmeladeglas, som jeg er virkelig glad for og en lille unik julenisse på en scooter (og så selvfølgelig med en masse lækre ting på hornhinden, som jeg syntes var liiidt for dyre!).

Hvis du ikke har planer i morgen, kan du stadig nå at hoppe forbi genbrugsmarkedet. Det åbner kl. 10:00 og koster som sagt 40 kr. at besøge.

Havde jeg haft en unge, ville jeg virkelig gerne have haft denne her lækre veteranbil med hjem! Det har jeg heldigvis ikke, så jeg sparede mig selv chokket og lod være med at kigge på prisen 😉

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *