Nem og Fantastisk Chokoladekage på gefühlen

Denne chokoladekage er – hånden på hjertet – én af de bedste chokoladekager jeg har lavet. Opskriften er en kombination af lidt research og så min lidt forjagede gefühlen bagning fredag aften. Resultatet blev overraskende godt så jeg skyndte mig naturligvis at skrive ALT hvad jeg havde gjort ned.

Kagen minder meget om de der rigtig lækre chokoladekager, man altid får til corporate events, hvor man står i hjørnet og gerne vil have et stykke mere men alligevel ikke vil virke grådig. Denne her opskrift is all yours go nuts! Hvid glasur gør den rigtig godt, men jeg synes at flormelis klædte den lige lidt mere her i formiddag.

Ingredienser (2 rugbrødsforme)

  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • 3 tsk. vaniliepulver
  • 1 knivspids espressopulver
  • 140 g. smør
  • 50 g. mørk chokolade.
  • 90 g. kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2-1 tsk. fint salt
  • 150 g. hvedemel

Pynt:

  • 100 g. flormelis + lidt vand

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 170? (alm. ovn)

Pisk æg og sukker sammen i en skål til det er lyst og luftigt.

Smelt smørret. Bræk den mørke chokolade i mindre stykker og kom den i det varme smør. Rør til det er smeltet sammen til en ensartet masse.

Tilsæt chokoladesmørret til sukkermassen imens du pisker. Tilsæt nu vaniliesukker, salt og espressopulver.

Bland hvedemel, bagepulver og kakao sammen i en anden skål. Sigt de tørre ingredienser i dejen og vend forsigtigt med en dejskraber til du har en ensartet masse.

Smør to rugbrødsforme eller fór dem med bagepapir. Fyld dem halvt op med dej og bag begge i ovnen i ca. 35 min. Alternativt kan du komme dejen i to mindre springforme og bage dem i 30 min.

Lad kagerne køle af før de pyntet med glasur (bland flormelis og vand og vupti!) eller sigtet flormelis.

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *