Postkort fra Hawaii #7 – En tur til Big Island og endnu en kedelig nyhed fra Oahu

Det er lige knap en uge siden at vi kom hjem fra vores smuttur til Hawaii Island – den største af de Hawaiianske øer, som også bliver kaldt “Big Island.” Det var et mål vi havde sat os for længe siden at vi skulle nå forbi den ø, da ingen af os havde været der før. Muligheden var der ikke under øens første lockdown. Det var ikke før i starten af juli måned at det blev muligt at besøge de andre øer, uden at skulle i 14 dages karantæne. Med alt det, der stadigvæk foregår har vi ikke kunne planlægge det særlig lang tid frem og faktisk skubbede vi endda besøget en hel uge, fordi vi simpelthen ikke havde nået at booke hverken fly eller Airbnb. Heldigvis tog vi en hurtig beslutning knap en uge før vi skulle afsted og det skulle vise sig at vi kun lige med nød og næppe nåede at opleve Hawaii Island. Kun tre dage efter at vi var tilbage i Honolulu valgte guvernøren nemlig at genindføre 14-dages karantæne på inter-island rejser og endda indføre endnu en lockdown.

Vores korte besøg var skønt. Selvom at vækkeuret ringede klokken seks hver morgen og vi ikke var hjemme igen før lidt i ti hver aften, var det virkelig dejligt at komme lidt væk fra Honolulu. Hawaii Island er langt større end Oahu men alligevel bor der langt færre mennesker og så får de heller ikke det samme antal besøgende om året. Det var naturligvis ikke noget vi rigtig lagde mærke til, da der jo lige nu ikke er en brøkdel af de turister vi er vant til på nogen af øerne. Derudover er Hawaii Island skabt af fem forskellige vulkaner, som gør at landskabet er meget forskelligt fra Oahu. Der er store vidder, der ikke består af andet end størknet lava og uanset hvilken vej du kigger, kan du spotte én af vulkanerne i horisonten. Det var sindssygt smukt at køre rundt fra sted til sted – også selvom der var langt imellem de åbne madsteder. 

Vi havde fire dage på Hawaii Island og vi nåede næsten omkring alle de ting vi gerne ville opleve. På alt for kort tid besøgte vi unikke strande, svømmede med Manta Rays, så solnedgangen fra én af vulkanerne på øen, besøgte Rainbow Falls, hikede til bunden af et vulkancrater og kørte hvad der svarer til afstanden mellem Esbjerg og Paris. Bliv ikke overrasket over afstandene hvis du besøger Hawaii Island. Der er langt mellem A og B. 

Før vi tog afsted stod det skidt til med antallet af Corona-smittede her på Oahu. Dagene op til vores tur så vi mellem 100 og 200 nye tilfælde om dagen. Desværre fik det guvernøren til at tage en alvorlig beslutning om at lukke ned for al, hvad der hedder gratis udendørsaktivitet kun få dage efter at vi kom tilbage fra Hawaii Island. Han genindførte også den 14 dages karantæne på inter-island ture, hvilket betyder at hvis vi havde ventet bare en uge med at tage afsted, så havde den tur været ødelagt. Vi er naturligvis virkelig taknemmelige for at vi nåede det men samtidig også frustrerede og knust over at vi nu igen er gået ind i en periode med lockdown – og så kun to måneder før vi skal hjem.

Helt konkret betyder guvernørens beslutning at det igen er forbudt at opholde sig på strande, i parker og på andre udendørs-arealer. Der er lukket for poolområder, tennis og andre udendørs sportsarealer. Og så har de denne gang også valgt at lukke for størstedelen af de hiking trails, der findes på øen. Så stort set alt hvad vi normalt brugte vores aftener og weekender på, må vi igen vinke farvel til. I første omgang helt indtil den 5. september. 

Det gør ondt. På trods af alle de uventede ting, der er sket her i 2020 havde jeg alligevel ikke set endnu en lockdown komme i spil før vi igen befandt os på dansk jord. Og det gør sindssygt ondt i maven at tænke på, at det måske bliver “det her Hawaii” vi skal sige farvel til om lidt under to måneder. At vi måske ikke kommer til at opleve mange af de ting, som vi stadigvæk ikke har oplevet pga. Covid19. I al denne her tid, hvor det hele er blevet vendt på hovedet har vi trøstet os med at vi “nok” skulle komme til at gøre det og det i september måned, når vi ikke længere skulle bekymre os om arbejde. At de forskellige ting “selvfølgelig” ikke ville være lukket ned til den tid. Og at vi blot ville få “travlt” med alle de ting, vi gerne ville nå at opleve inden vi tog hjem. 

Lige nu er udsigterne nogle helt andre og der er simpelthen bare ikke noget vi kan gøre ved det. Ikke andet end at være utrolig glade for at vi kom afsted til Hawaii Island og så forsøge at fylde vores hverdag og weekender med nogle af de ting, der trods alt stadigvæk er mulige for os. 

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *