Sådan kommer du i julestemning – på den anden side af jorden

Julestemning i udlandet

Ligeså meget som jeg elsker at være ude i verden, ligeså meget savner jeg at være hjemme i Danmark i december måned. Jeg kommer nok aldrig over min juleglæde – og hvorfor skulle jeg også det? Der er ikke noget bedre end når julestemningen rigtig finder vej ind i maven på de allerførste decemberdage. Desværre betyder min juleglæde også et afsavn, når jeg ikke er hjemme. I år er min anden jul på den anden side af jorden og heldigvis kender jeg et par tips til, hvordan du bedst kommer i julestemning i udlandet.

Julestemning i udlandet

7 Tips til at komme i julestemning i udlandet:

1 // Tag del i de lokale juletraditioner 🗓

Det er aldrig for sent at komme i julestemning, men det hjælper altså på det, at komme godt fra start. Glæd dig ligesom jeg til den første december ved at planlægge noget særligt. Forsøg så vidt muligt at sætte dig ind i de lokale juletraditioner og tag del i dem, der er åbne for alle. De fleste lander har én eller anden form for fejring i slutningen af året, og selvom den måske ikke indebærer julemænd og pebernødder, så kan det være rigtig interessant at opleve, nu du alligevel er langt væk hjemmefra. Undersøg om der findes en kalender for det lokalområde du bor i og planlæg så hvilke arrangementer du ikke må gå glip af!

2 // Skru op for dine yndlings julenumre 🎧

Der er grænser for, hvor tidligt det er i orden at spille julemusik. Jeg hører bestemt ikke til dem, der danser rundt i Føtex, når de allerede halvvejs igennem oktober sælger chokoladejulemænd og spiller julemusik. Faktisk hører jeg ikke selv julemusik før jeg finder mit julepynt frem – og det er allerhelst i slutningen af november. Men så hører jeg også julemusik hver dag til julen er ovre. Befinder du dig på den anden side af jorden, kan det være en nem vej til at komme i julestemning. Lav en playliste med dine yndlings julenumre eller følg nogle af de gode lister. Jeg følger listerne Julesange du kender og Julekalendersange, som indeholder alt det, der minder mig om jul.

3 // Følg med i årets julekalender 💻

Selvom du er på udveksling, behøver du ikke at gå glip af årets julekalender – eller alle de gode, som du husker fra barndommen! DR TV, TV2 Play og Youtube er dine bedste venner i december. Her finder du ikke kun de nyeste julekalendere (som desværre efter min mening halter lidt på kvaliteten) men også en masse af de gamle julekalendere. Selv 20 minutters julekalender om dagen kan være det, der skal til for at du kommer i den rette stemning.

4 // Køb en nissehue 🎅🏼

Hvorfor ikke? Fordi nissehuer er til børn? Pjat! Helt ærligt, så er der vist ikke noget ved julen, som kun er for børn. Det er hvad du gør det til. Og en nissehue kan faktisk også se fin ud på billeder. Kom nissehuen i tasken og tag den med på dine udlandseventyr. Eller tag den på på arbejde og få dine kollegaer til at smile. Her i USA er nissehuen faktisk en stor del af mange virksomheders Christmas Parties – for voksne – ja voksne mennesker med nissehuer. Det burde vi praktisere lidt mere hjemme i lille Danmark.

5 // Sæt en dag af til at bage julesmåkager 🍪

Julebag er bestemt én af mine yndlings juletraditioner. Derfor har jeg selvfølgelig også allerede været i køkkenet. Normalt står den på et hav af forskellige julesmåkager, men her har jeg begrænset mig til favoritten: Jødekagen. Køkkenet her er ikke proppet med udstyr, så der må tænkes kreativt, når kagerne skal bages. Vidste I at en Hydro Flask er et fantastisk alternativ til en kagerulle? Tilpas din julebag efter hvor og hvordan du bor – hvilke ingredienser kan du få fat på? Hvilke redskaber har du i køkkenet? Jødekager kræver intet, som ikke fås i hele verden og så tager dejen fem minutter at samle, så det er et godt bud. Du kan finde en opskrift på dem lige her!

6 // Invester i et juletræ 🎄

Er du én af dem, der virkelig holder af julen og er du længe væk hjemmefra, så kan det være utrolig hyggeligt at investere i et juletræ – også selvom det måske bliver et plastik juletræ… Vi har købt et her på Hawaii, faktisk et fra genbrug og det står nu smukt i stuen og pynter. På afstand kan man næsten ikke se, at det ikke er ægte, men det dufter naturligvis ikke af jul. Min kollega spurgte mig om ikke jeg ville købe en juletræs-duftspray, men der gik grænsen altså 😂. Juletræet har vi pyntet med nogle billige julekugler og nogle smukke juletræsdekorationer, som vi alligevel gerne ville købe med hjem til Danmark. Og så har jeg klippet julestjernen af noget af det pap, der kom med posten. En virkelig simpel løsning, som bare stråler så meget af jul! 🎄🎄🎄

7 // Send et fjollet julekort til familien 📬

Da jeg var lille sendte min farmor altid et julekort med posten, ligesom at hun og min far begge sendte et kort med posten på min fødselsdag. Jeg elskede det. Jeg kan huske hvordan jeg glædede mig til at åbne postkassen og hvor underligt det egentlig føles at tænke på, at det der med fysisk post bare sådan langsomt er forsvundet fra vores kultur. Fysisk post er voldsomt undervurderet og at bo på den anden side af jorden er en fantastisk anledning for at udøve den kreative proces, der kræves for at sende et postkort. Send din familie et sjovt julekort – det vil de garanteret sætte mere pris på end du aner.

Måske du også vil synes om:

1 comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *