Svampede blåbærmuffins

Disse friske blåbærmuffins er by far nogle af de bedste muffins jeg nogensinde har bagt! De er luftige og svampede på en og samme tid og så komplimenterer den søde dej de friske bær på en helt fantastisk måde.

Jeg er en rigtig tørkagepige (så sexet som det nu lyder) så jeg elsker alt hvad der hedder muffins, scones og den “tørre” klassens time-kage. Ofte ender jeg på en choko-model, men i år har jeg lovet mig selv at eksperimentere lidt mere med bær og andre krydderier.

Blåbærmuffinsne her, kom i hvert fald sikkert i havn. Mums hvor er de lækre! Og det bedste af det hele er at de holder sig saftige flere dage i køleskabet. Jeg har nok (uheldigvis) fået kørt lidt for mange ned de sidste par dage, men man nænner jo heller ikke at smide dem ud – vel?

Ingredienser (14-16 muffins)

  • 115 g. blødt smør
  • 150 g. sukker
  • 2 æg M/L
  • 1 1/2 dl. kærnemælk
  • 2 tsk. vanilie ekstrakt
  • 260 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 250 g. friske blåbær

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175? (varmluft).

Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt æg og pisk til det er lyst og luftigt. Giv ikke op hvis smørret begynder at skille en smule, det fikser sig senere.

Vend kærnemælk og vanilie ekstrakt i æggemassen.

Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål. Vend de tørre ingredienser op i æggemassen og vend dejen sammen til en ensartet masse.

Til sidst tilsættes de friske blåbær. Gem gerne en håndfuld til at komme på toppen af hver muffin før de kommer i ovnen.

Fyld muffinsformene næsten helt til tops. Put et par blåbær på muffinstoppene og giv dem et lille tryk – så bliver de ekstra fine når de kommer ud af ovnen.

Bag muffinsne midt i den varme ovn i ca. 18 min. Test dem ved at trykke forsigtigt på toppen, hvis dejen hopper op igen, er de færdige.

Lad dem køle helt af før du nyder dem og de resterende på køl, så holder de sig saftige i flere dage!

Måske du også vil synes om:

1 comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *