Svampet chokoladekage med kærnemælk & espresso

Jeg overvejede at kalde opskriften her for favoritkagen, men jeg synes ligesom ikke at det sagde helt ‘nok’ om det her fantastiske vidunder af et stykke bagværk. Jeg ved det, dine forventninger er helt i vejret, men jeg lover dig at hvis du ikke serverer denne kage for dine gæster men istedet bare smækker den sammen for egen vindings skyld, så kommer du til at spise kage i en uge. Kagen her bliver nemlig først tør og kedelig når alle stykkerne er væk, så det skal du slet ikke bekymre dig om.

Desuden er den forholdsvis nem at lave og super god at have med til studiegruppen, på kontoret eller til børnenes fødselsdage i skolen. Den smager intenst af chokolade og har en saftig krumme og så er espressoen lige med til at give den lidt mere kant end den klassiske “klassens time chokoladekage”.

Opskriften her kan enten laves i et fad på størrelse med en god omgang lasagne (som på billedet), men kan også laves i en lidt mindre kageform for at få lidt mere højde på, i så fald skal du holde lidt øje med bagetiderne.

Haps haps haps! Det er bare med at komme i gang.

📋Ingredienser (18-22 stykker)

  • 115 g. hvedemel
  • 220 g. sukker
  • 50 g. kakaopulver
  • 200 g. mørk grofthakket chokolade
  • 180 ml. kærnemælk
  • 2 æg M/L
  • 170 g. blødt smør
  • 3 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • ¼ tsk. espressopulver
  • ½ tsk. groft salt

Pynt

  • Flormelis
  • Vand

👩🏼‍🍳Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175℃ (alm. ovn)

Sigt mel, kakao, bagepulver, natron, salt, espressopulver og vaniljepulver sammen og sæt det til side.

Pisk smør og sukker i ca. 2 min. til det er lyst og luftigt. Pisk nu ved høj styrke og tilsæt ét æg ad gangen under piskningen.

Skru lidt ned for styrken og tilsæt skiftevis lidt af de tørre ingredienser og lidt af kærnemælken. Ingredienserne skal være jævnet helt med massen før du tilsætter næste omgang og det kan være en god idé at bruge en palet til at få hele massen skrabet ned fra siderne og fortsætte piskningen. Bliv ved til du har tilsat alle ingredienserne og massen er dejlig jævn.

Bland den hakkede chokolade i massen med paletten.

Smør og mel et kagefad.

Fordel dejen i fadet og bag kagen midt i ovnen i ca. 30 min. Skru nu ned på 160℃ og lad kagen bage videre i 20-25 min.

Hold øje med kagen og stik i den for at se om der hænger våd dej ved. Tag den ud når den er færdig.

Lad kagen køle af før den gøres fri fra formen og dekoreres med en klassisk hvid glasur (bland flormelis og vand).

Kagen opbevares bedst ved stuetemperatur i staniol eller anden tætsluttende dække.

Velbekomme!

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *