Top 5 things to do in Milan!

Sidste mandag kom jeg tilbage fra en fantastisk dejlig forlænget weekend i Milano. Det var fire skønne dage med masser af kilometer i benene og en masse nye indtryk. Det var min første gang i Italien og der er ingen tvivl om at jeg må tilbage. Her er min liste over mine fem yndlingsaktiviteter i den italienske storby:

1. Pasta, spaghetti, lasagne, tortellini…

Min tur til Milano var min første gang i Italien og jeg vidste allerede på forhånd at jeg ville blive kæmpe fan af maden. Jeg eeeeeelsker nemlig pasta og så derfor virkelig frem til at smage på det ægte italienske køkken. Oh boy, jeg blev bestemt ikke skuffet da vi både til frokost og aften dykkede ned i de mange pastaretter men jeg må dog sige at vi ofte endte med at gå rigtig langt før vi fandt et sted, der både så hyggeligt og indbydende ud og samtidig ikke skreg af turistfælde. Jeg tror skam ikke at det er fordi der mangler restauranter i Milano, men gør dig selv den kæmpe store tjeneste og undersøg – om ikke andet så bare hvilke gader, der har det største udvalg. Måske var det også vores ubeslutsomhed og (måske) høje forventninger, men når vi gik ud for at spise var vi ret opsatte på at finde et rigtig lokalt sted og det kan sagtens være en udfordring, når man ikke er så kendt i byen.

Brera er et hyggeligt kvarter med masser af restauranter og caféer. Tag metroen til Moscova og gå mod syd til gaden Via Brera. Derfra strækker små smalle sidegader sig med et bredt udvalg af hyggelige gaderestauranter. Finder du ikke noget i Brera, der falder i din smag, så besøg Navigli – kvarteret med de fine kanaler – og nyd en god middag med udsigt til vandet. Det bedste måltid jeg fik i løbet af vores weekend i Milano, var på den autentiske restaurant L’altro Luca e Andrea i Navigli (@Alzaia Naviglio Grande 24) Men egentlig er mit bedste råd bare at vælge noget på menukortet, du ikke har prøvet før. Jeg er selv dårlig til det, men det bedste måltid var faktisk en ret jeg havde valgt ud fra udelukkelsesmetoden og egentlig havde lidt lave forventninger til. Man bliver overrasket! I et andet indlæg vil jeg komme med lidt flere tips udelukkende til restauranter og spisesteder.

2. Besøg El Duomo

Sightseeing kan både være dødkedeligt og sindssygt fantastisk! I Paris har jeg stået foran Eiffeltårnet i dyb skuffelse over at det ikke var større og så har jeg vadet op og ned ad Hollywood Boulevard ellevild over de ellers beskedne navngivne stjerner på fortorvet. Så det er egentlig ret forskelligt hvad der lige fanger min interesse når det kommer til berømte steder, monumenter og hvad der nu ellers er. Jeg er dog nødt til at sige at Duomoen i Milano gik direkte ind på listen over de smukkeste attraktioner jeg har set i mit liv!

Ikke alene er det imponerende (og til tider p**** irriterende) med alle de mennesker, der flokkes på pladsen foran katedralen for at få det allerbedste billede – velvidende at der blot to-tre meter fra dem står en anden turist og poserer (som naturligvis kommer med på deres billede), men jeg var virkelig forbløffet over hvor smuk den var i virkeligheden. Ikke kun udenpå men faktisk også indeni. Her er jeg nødt til at sige at den slags religiøse monumenter ellers normalt ikke siger mig så meget. Men at stå foran noget så fantastisk og vide at det blev bygget i 1386, det er faktisk ret vanvittigt.

For 12? får du adgang til både katedralen og dens ovenliggende terraces – en oplevelse jeg helt klart vil anbefale. Det tager omkring 10 min. at nå til toppen af Duomoen (der er også elevator for de dovne) hvor du kan udforske de flotte spir up close. Et godt tip er at stille sig i kø til terrasserne som de første før de åbner kl. 9:00. Køen til katedralen er nemlig meget længere, men når først du har været en tur på toppen kan du gå direkte ned i katedralen.

TIP: Når du går tilbage mod trappen skal du gå til højre mod elevatoren og så tage den ned til katedralen. Vi lærte det på den hårde måde og fik et par ekstra ture på trapperne.

3. Udforsk gaderne i Brera

Det er lige før at jeg tror at C og jeg på vores tur til Milano fik gået omkring 60 km. eller noget i den dur. Vi var i hvert fald godt ømme og trætte i benene, når vi om aftenen igen landede på hotelværelset og skulle i seng. Men Milano er virkelig også en lækker by at gå rundt i! På trods af at vi ikke havde fantastisk vejr, så var der simpelthen bare så meget at se. Jeg blev særligt vild med Brera-området, som vi da også havde læst en del om forinden. Det er et ægte italiensk brostenskvarter med pastelfarvede bygninger og altaner hvorfra fine levende planter kravler ned mod fortovet. Jeg kan lige forestille mig hvordan det også vil se ud i solskin – wow. Og så er der de fine små butikker og caféer, der pynter gaden med jævne mellemrum.

Jeg nåede aldrig at få en tydelig fornemmelse for hvor stor Brera egentlig er for vi nåede ikke at se det hele, men det var klart et af de områder, som gjorde størst indtryk på mig. Der kunne jeg godt se mig selv komme tilbage – også med en veninde eller min mor på slæb.

Det kan i øvrigt godt betale sig at tage metroen hvis man nu går hen og bliver træt af at gå. For 4.50? får man en 24 timers billet – en enkelt billet koster 1.5? så det er beskeden pris hvis man ikke lige har fået de rigtige vandresko med.

4. Forkæl dig selv med Italiens søde sager

Hvis der er noget jeg ikke siger nej til når jeg er på ferie, så er det dessert (gør jeg nok heller ikke herhjemme…). Og dessert kan heldigvis serveres på alle tider af døgnet og behøver ikke nødvendigvis komme efter et hovedmåltid. Heldigt for mig, byder Milano på et kææææmpe udvalg af søde sager og særligt chokoladen (som jeg elsker) er i fokus. Jeg var faktisk ikke klar over at de var så proffe indenfor dessertkøkkenet, men når man går rundt i gaderne møder man flere chokoladebutikker, bagerier og isbutikker end souvenirshops. Hvilket helt ærligt er FANTASTISK.

Den største udfordring i Milano er i virkeligheden at vælge. Vil jeg have en gelato med lemone og den klassiske stracciatella? Vil jeg have en vaffel pyntet med chokolade og banan? Eller vil jeg prøve én af specialiteterne i det verdensberømte bageri Princi? Eller måske er spørgsmålet i virkeligheden: hvad vil jeg have først?

For man er jo nødt til at smage på sagerne, når man ikke ved hvornår man kommer igen. Og med blot fire dage må jeg også erkende at vi ikke nåede at smage på alle fristelserne. Min favorit må dog nok være den syndige crepe med Nutella og jordbær – serveret i en sprød isvaffel fra Cioccolat Italiani. Haps haps haps. Kommer med lidt flere tips til Milanos søde sager i et andet indlæg.

5. Go shopping!

Det eneste jeg kom hjem med fra Milano (udover alle de visitkort, kvitteringer, kort og andet jeg fik samlet sammen til scrapbogen) var en denimjakke. Men til gengæld en rigtig fin en! Jeg kunne dog godt have tømt kontoen, hvis vores fokus havde været på shopping frem for sightseeing. For hold nu op, der bliver kørt nogle dankort igennem terminalerne i Milano.

Man forstår også godt hvorfor… Der er lidt en stemning af eksklusivitet i byen. Særligt i det karakteristiske shopping arcade Vittorio Emanuele lige ved siden af Duomoen hvor luksusbutikkerne ligger side om side. Det er ikke her jeg shopper – not in a million years, men det er alligevel et smukt sted at gå rundt og kigge på mennesker. Særligt om morgenen hvor der stadigvæk er lidt stille. Midt på dagen er det frygteligt pakket med en blanding af dyre Instagram-tøser i store pelse og underligt proportionerede solbriller (selvom det er overskyet) og østlige turister med selfie sticks. Men er man til Louis Vutton, Versace og Prada er det lige stedet!

For os andre lidt mere menneskelige er gaden Corso Vittorio Emanuele II (langs arkaden) et godt sted at starte. Her finder man mange internationale brands såsom Mango, H&M, Nike, Zara, Foot Locker og gaden kan man i virkeligheden følge hele vejen rundt om arkaden.

Vil man lidt væk fra turisterne kan man gå i den sydveslige retning fra Duomoen mod gaden Via Torino – en smal shoppinggade, der strækker sig over et par kilometer. Her findes ligesåvel internationale brands, som vi kender dem, men stemningen er mindre hektisk og gaden tager sig lidt mere lokal og rolig ud. Desuden kan man følge gaden næsten hele vejen til det hyggelige kvarter Navigli.

TIP: Ved enden af Via Torino kan du via nogle sidegader nå til gaden Corso di Porta Ticinese (indtast vejen på din gps) – en rigtig hyggelig shoppinggade med lidt mere lokale butikker, som leder dig ned til den smukke Porta Ticinese, som nogen måske vil kalde porten til Navigli.

Måske du også vil synes om:

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *