Små Chokoladetærter med Mousse & Skovbær

Jeg bliver simpelthen nødt til at dele denne opskrift med jer. Det er et hjemmebrygget mix af det bedste fra tre verdener, kombineret så englene synger – not kidding, den er VIRKELIG god. Den er propfyldt med chokolade, men alligevel frisk og lækker. Perfekt sødme og salty edges. Den kræver lidt arbejde og tålmodighed, men til gengæld går den rent ind hos de fleste. Opskriften giver 4-5 små tærter – alt efter størrelsen på formene – men én tærte kan sagtens deles med kæresten uden at man går sulten fra bordet.

Ingredienser (4-5 tærter)

Mørdej

  • 125 g. blødt smør
  • 80 g. flormelis
  • 30 g. mandelmel
  • 1 æg
  • kornene af ¼ vaniliestang
  • 240 g. hvedemel
  • ½ tsk. groft salt

Chokoladefyld

  • 110 g. smør
  • 100 g. mørk chokolade, grofthakket
  • 5-6 spsk. kakaopulver
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 3 æg
  • 135 g. sukker
  • 2 spsk. lys sirup
  • 2 spsk. cremefraiche eller fraiche

Mousse

  • 150 g. mælkechokolade
  • 4 dl. piskefløde

Topping

  • 200 g. blandede skovbær
  • lidt revet nød eller chokolade

Fremgangsmåde

Mørdejsbunde

Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g. af hvedemelet i en skål. Rør det sammen med dejkroge ? ikke piskeris, da dejen ikke kan piskes. Når blandingen er ensartet, tilsættes resten af hvedemelet og salt. Bland det hele hurtigt men grundigt sammen.

Del dejen i fire eller fem lige store klumper og tril dem runde. Rul hver dejkugle ud mellem to stykker bagepapir, til den har en størrelse og tykkelse, der passer til din tærteform. Læg dine tærtebunde og bagepapir over på et skærebræt (eller lignende), og stil dem i køleskabet i minimum 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).

Tag bundene ud, og smør de tærteforme du skal bruge grundigt med smør, mens dejen tempererer en smule.

Overfør bundene til formene, fjern kanterne, og prik bund og kant på hver tærte godt med en gaffel.

Forbag tærterne i 10-13 min. til kanterne har fået lidt farve og er lidt mere faste. Lad dem køle af i sine forme på en bagerist.


Chokolademousse

Chokoladen smeltes i en lille gryde, over vandbad eller i mikroovnen på få sekunder. Den tages af varmen og stilles til afkøling.

Fløden piskes til en stiv flødeskum – før det grynede stadie, men stiv nok til at du kan vippe skålen uden at det løber.

Når chokoladen er kold vendes den forsigtigt i flødeskummet med en dejskraber. Bliv ved med at vende i moussen til den er ensartet og jævn.

Hvis moussen bliver lidt grynet at se på, er det enten fordi at du har pisket flødeskummet for meget eller fordi chokoladen ikke har været afkølet nok – men frygt ej! Selvom du ikke kan redde “looket” så kommer den stadigvæk til at smage fantastisk så længe den ikke skiller!


Chokoladefyldet

Skru ovnen ned på 150?.

Gå i gang med chokoladefyldet når dine tærtebunde er blevet forbagt.

Smelt smør, chokolade, kakao og salt sammen i en lille gryde ved svag varme eller over et vandbad. Rør jævnligt i blandingen og vær opmærksom på, at der ikke kommer vand ned til ingredienserne. Tag gryden af varmen når 3/4 af massen er smeltet.

I en anden skål piskes sukker og æg lyst og luftigt. Tilsæt sirup og cremefraiche, og pisk igen.

Med en dejskraber vendes den afkølede chokoladeblanding i æggeblandingen, og chokoladedejen hældes herefter i de forbagte tærtebunde så dejen lige akkurat går til kanten af tærten.

Bag tærterne midt i ovnen i 40-45 min. Du skal kunne skubbe lidt til tærteformen uden at chokoladefyldet blævrer for meget. Tag tærterne ud af ovnen og lad dem køle helt af før de pyntes med mousse og toppings.

Pynt tærterne!

Jeg foretrækker at holde mine tærter på køl indtil de skal serveres og pynte dem med mousse og toppings kort tid før servering. De kan godt tåle at stå på køl – helt klar med pynt og hele mulevitten – i en halv dag, men jeg ville ikke lade dem stå med mousse på over natten.

Og så er det ellers bare om at nyde dem!

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *