Festlige Mojito Cupcakes

Jeg elsker cupcakes! Endnu en amerikansk godte, der har fundet vej til lille kolde Danmark og efterhånden er blevet et almindelig syn i Københavnske konditorier. De smager jo også fantastisk – hvis de altså er lavet rigtigt og har den perfekte balance imellem den søde og tunge frosting og kagen, der helst skal være let og gerne en smule syrlig.

Disse cupcakes er perfekte til fest og farver og smager både friskt og syndigt! Egentlig laver jeg dem mest som minicupcakes, da de er utrolig gode som små hapsere, men i weekenden fik de lov at brede sig i nogle lidt større muffinformer.

Ingredienser (10-12 stk. eller 20-30 minicupcakes)

  • 140 g. sukker
  • 120 g. hvedemel
  • 40 g. smør
  • 1 æg M/L
  • 1 1/2 dl. sødmælk
  • 1/2 tsk. vanilieessens
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 2 tsk. fintrevet skal af en usprøjtet citron
  • 2 tsk. fintrevet skal af en usprøjtet lime
  • 1 spsk. finthakkede friske mynteblade

Romessens

  • 1 dl. lys rom
  • 30 g. sukker

Frosting

  • 500 g. flormelis
  • 160 g. blødt smør
  • 1 tsk. fintrevet skal af en usprøjtet citron
  • 1 tsk. fintrevet skal af en usprøjtet lime
  • 4 tsk. sødmælk
  • 4 tsk. lys rom
  • Ca. 1 tsk. saft fra citronen eller lime

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175?(alm. ovn).

Hæld rom og sukker til romessensen i en lille gryde og lad det koge ind til cirka det halve. Stil det til side til senere.

Kom smør og sukker i en skål og pisk ved medium styrke til massen er grynet. Tilsæt æg og fortsæt med at piske.

I en anden skål sigtes mel, bagepulver og salt. Kom den revne citrusskal og de hakkede mynteblade i de tørre ingredienser.

I smør- og sukkerblandingen tilsættes mælk og vanilieessens langsomt, imens du pisker ved lav styrke.

Til sidst tilsættes de tørre ingredienser og der piskes indtil dejen er jævn.

Stil 12 papirsforme i en muffinpande og fyld formene 2/3 med dej.

Bag dem 18-20 min.

Imens de stadigvæk er varme hældes 1/2 tsk. romessens henover kagerne. Lad dem køle helt af før de pyntes.

Frostingen

Sigt flormelis i en skål og tilsæt den bløde smør. Pisk til en nogenlunde jævn masse.

Tilsæt mælk under piskningen og kom herefter rom og de revne citrusskaller i frostingen.

Smag til med saft fra citronen og fyld til sidst frostingen i en sprøjtepose. Lad den blive fast nok til at du kan arbejde med den.

Når kagerne er helt afkølede pyntes de med frosting og lidt mynteblade.

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *