Sommer er lig med jordbærtærte. Sådan er det bare. Især her i det danske sommervejr, der er evigt ustabilt men også fantastisk på så mange måder, passer sådan en tærte perfekt ind 🍓
Denne her opskrift er super nem og enkel og så er den super frisk. Mascarponecremen fylder en smule mindre i maven end den klassiske vaniljecreme og så kan man jo passende snuppe et ekstra stykke 🤤
Hvilken jordbærtærte er din favorit?
📋 Ingredienser (1-2 tærte alt efter formen)
Tærtebund
- 100 g. mandelmel
- 150 g. hvedemel
- 75 g. flormelis
- 125 g. smør
- 1 æg
- 1-2 tsk. vaniliepulver
- 1/2 tsk. groft salt
Mascarponecreme
- 1 spsk. vaniliepulver
- 250 g. mascarpone
- 2 1/2 dl. piskefløde
- 2 spsk. sukker
Pynt
- 100 g. mørk chokolade
- 1 bk. friske jordbær
👩🏼🍳 Fremgangsmåde
Tærtebund
Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt dejen sammen til en ensartet masse med hænderne.
Form dejen til en kugle og sæt den på køl i en lille halv time.
Rul nu dejen ud mellem to stykker bagepapir til den passer til din tærteform. Læg den i køleskabet i en times tid.
Smør din tærteform og tænd ovnen på 175 (varmluft).
Tag dejen ud og lad den temperere lidt til den stadigvæk er lidt stiv. Fjern det ene stykke bagepapir og vend dejen om så den ligger ovenpå din tærtedej. Fjern forsigtigt det andet stykke bagepapir og forsøg nu at få dejen til at falde ned i formen.
Prik huller i dejen med en gaffel – både på den flade del men også på kanterne.
Bag tærtedejen midt i ovnen i ca. 10-15 min. til den er gylden.
Lad tærten køle af.
Når tærten er kold smelter du chokoladen – evt. ved temperering – og pynter tærtebunden med den.
Lad chokoladen størkne og sæt så tærten på køl.
Mascarponecreme
Kom alle ingredienser i en skål og pisk ved høj styrke til cremen er lys og luftig.
Kom cremen i en sprøjtepose og fordel den oven på tærtebunden.
Skær jordbær i skiver og pynt tærten efter ønske.
Velbekomme!
💡 Tip: Jeg foretrækker at lave tærtebunden dagen før, den skal spises og så komme creme og jordbær på et par timer før servering.