Drømmekagen fra Brovst

Det er gået op for mig at opskriften her er lidt af en kendis. Jeg har aldrig selv været meget til drømmekage, men det har længe været én af de kager som familie og venner har efterspurgt mest. Så sagde en af mine venner en dag at jeg ville ændre holdning til kagen, hvis jeg smagte den “fra Brovst.” Det havde han fuldstændig ret i for HAPS hvor er “Drømmekagen fra Brovst” en fantastisk kage – ikke nok med at den er super nem at lave – så går den altså direkte i hjertet på alle jeg kender.

Jeg har justeret lidt i opskriften hist og her, men her kommer den altså – velbekomme!

Ingredienser (1 stort rektangel fad)

  • 4 æg M/L
  • 300 g. sukker
  • 250 g. hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1-2 tsk. vaniliepulver
  • 1 lille nip groft salt
  • 50 g. smør
  • 1 1/2 dl. mælk
  • 1/2 dl. vand

Kokostopping

  • 175 g. smør
  • 1/2 dl. mælk
  • 250 g. brun farin
  • 100 g. kokosmel

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200°C (alm. ovn)

Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt.

Lun mælk, vand og smelt smørret heri. Sæt til kort afkøling.

Bland mel, bagepulver, salt og vanilie i en anden skål. Vend det forsigtigt i æggemassen.

Hæld smørblandingen over i dejen og vend den rundt, til du har en ensartet masse.

Smør et stort fad. Hæld dejen heri og bag den midt i ovnen i ca. 20 min. til kagen er gylden.


Kokostopping

Kom alle ingredienser i en lille gryde og smelt det sammen ved middel varme. Sæt det til side til kagen har bagt.

Tag kagen ud og skru op på 225 °C.

Kom fyldet på toppen af kagen og bag den i yderligere 5-10 min.

Så er der serveret!

Måske du også vil synes om:

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *