Kanelsnurrer – The Original!

Jer der har læst mit forrige indlæg ved, at jeg i weekenden gik i svigermekanikkens køkken og lavede en ordentlig omgang kanelsnurrer.

Der findes vidst nok to forskellige metoder, men den originale – bedst kendt fra Meyers Bageri – er temmelig tidskrævende, men rigtig lækkert bagværk må jo gerne tage tid. Især om lørdagen, når man alligevel er i Oksbøl og det er gråt udenfor.

Her kommer opskriften på dem i hvertfald. ENJOY!

Ingredienser (16-20 stk.)

  • 5 dl. sødmælk
  • 50 g. gær
  • 150 g. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 3 spsk. kardemomme
  • 1 æg M/L (+ 1 æg til pensling
  • 150 g. smør
  • ca. 1 kg. hvedemel

Fyld

  • 200 g. blødt smør
  • 200 g. sukker
  • 20 g. stødt kanel

Desuden
1 sammenpisket æg til pensling
Lidt sukker til at drysse med

Fremgangsmåde

Kom kold mælk i en skål og rør gæren ud i mælken. Det kan virke underligt ikke at lune mælken først, men det behøves ikke når dejen skal hæve så længe.

Tilsæt nu æg, hvedemel, sukker salt og kardemomme. Ælt dejen til den er glat og blank og slipper skålen. Her vil jeg anbefale en røremaskine eller i det mindste en el-pisker med dejkroge. Jeg var lidt hæmmet af at vi på trods af at vi vendte vrangen ud på huset, ikke kunne finde dejkrogene til el-piskeren, så jeg måtte ælte det hele i hånden. Med maskine skal den have lige under 10 min. på lav hastighed. Mine hænder kunne ikke meget mere end 10 min. så min dej blev ikke ligefrem særlig glat haha.

Sæt dejen til at hæve ved stuetemperatur i halvanden time.

Herefter vender du dejen ud af skålen, ælter den et par gange med hænderne og smider den i en frysepose eller dækker den med husholdningsfilm. Kom den i køleskabet i minimum én time. Imens kan du lave fyldet.

Fyld

Bland smør, sukker og kanel sammen med en ske til det er nogenlunde let at arbejde med. Hvis smørret er blødt nok, kan du give det en tur med el-piskeren men pas på det ikke bliver for grynet.

Lad det stå ude og blive mere blødt imens du venter på dejen.

Vend dejen ud på køkkenbordet og ælt den et par gange. Rul den ud til et rektangel på ca. 30×60 cm.

Smør fyldet på hele overfladen og fold nu en tredjedel af dejen ind mod midten. Tag fat i modsatte side og fold nu den anden tredjedel indover dit første fold. Nu har du tre lag dej. Rul dejen ud så tyndt som muligt. Du ender med at have en størrelse på omkring 30×30-50 alt efter hvor smidig dejen er.

Nu begynder det sjove!

Skær strimler på den korte led af ca. 2,5 cm. tykkelse. På midten af hver strimmel, skærer du ned igennem NÆSTEN helt fra toppen. Lad 2-3 cm. være i toppen, for at holde sammen på din kanelsnurre.

Tag fat i hver ende af hver strimmel og sno strimlen med den ene hånd. Når hele strimlen er snoet så stramt som muligt, skal du samle din kanelsnurre. Der er flere måder at gøre det på. Jeg synes det letteste er ved blot at rulle den rundt om sig selv til en lille snurretop, klemme enden ind i midten og så vende kanelsnurren på hovedet før jeg sætter den på bagepladen. På den måde kommer lukningen til at vende nedad og holde fast på kanelsnurren.

skær den i 12 strimler, der er 30 cm lange og ca. 2,5 cm brede. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud.

Placer dine kanelsnurrer på to forrede bageplader og lad dem efterhæve i ca. 30 min.

Tænd ovnen på 200° C (varmluft).

Pensl kanelsnurrerne med sammenpisket æg og bag dem ca. 12-14 min.

Server dem lune eller afkølede med hvid glasur. Haps!

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *