(Beklager at billederne er lidt kedelige, det gik rigtig stærkt med at få dem skudt før gæsterne kom)
Disse lækre pandekager er (næsten) super sunde og smager overhovedet ikke sådan! De er luftige og mætter alligevel godt på grund af havregryn og banan, så der er ingen grund til at holde sig tilbage.
De kan sagtens laves uden proteinpulver, men så ville jeg tilsætte lidt almindeligt vaniliepulver for at bevare vaniliesmagen, som altså gør et eller andet ved pandekager.
Og sidst men ikke mindst er de utrolig nemme lige at bikse sammen.
Ingredienser (16-20 små pandekager)
- 2 modne bananer
- 2 dl. grovvalsede havregryn
- 1 dl. hvedemel
- 3 dl. skummetmælk
- 2 æg M/L
- 1 scoop (ca. 35 g.) vanilieproteinpulver
- 2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. groft salt
- Flydende margarine til stegning
Fremgangsmåde
Kom havregryn og banan i en blender, foodprocessor eller lign. og kør blandingen til mos.
I en skål piskes æg og mælk sammen med et piskeris.
Tilsæt mosen til æggemassen og pisk godt til en jævn masse.
Kom nu mel, bagepulver, salt og vaniliepulver i blandingen og pisk igen. Bliv ved med at piske til du har en flydende masse uden klumper.
Varm en pande op for fuld skrue og kom lidt stegemargarine på. Skru lidt ned og kom en klump dej (ca. en lille suppeskefuld) på panden. Steg dem indtil dejen bobler og vend dem så. Steg på den anden side og tag dem af varmen.
Jeg plejer at stege tre pandekager samtidig på én stor bredbundet pande, men du kan også lave pandekagerne større.
Kom margarine på panden igen og fortsæt på samme måde indtil du ikke har mere dej.
Pandekagerne bør nydes varme, men smager også super lækkert lige fra køleskabet som eftermiddagssnack.
Velbekomme!