Jeg elsker bananbrød med mørk chokolade! Ikke kun fordi at det er svampet og sødt og well.. rummer på mørk chokolade. Men især fordi at bananbrød er (kan være) en lidt mindre syndig snack, der i smag og konsistens til forveksling minder om en lidt for usund kage. Hverdagskagen! Kalder jeg den. Og så er den super simpel at lave og holder sig saftig længe.
I virkeligheden er bananbrød med mørk chokolade en meget amerikansk ting. Det var nok også derfor at jeg – dengang vi sidst boede på Hawaii – lidt for ofte bagte et fantastisk bananbrød, som jeg selvfølgelig (og desværre) gemte helt analogt i min scrapbog. Derfor tog det mig også lige et par forsøg at nå frem til den helt rigtige opskrift men jeg lover at denne her, er lige i skabet! Svampet, fuld af smag og perfekt som ulvetimesnack.
Indtil jeg får anskaffet mig en vægt, er målene desværre amerikanske – men du kan finde en converter lige her.
📋Ingredienser (1 brød)
- Ca. 236 g. 1 1/2 cups hvedemel
- Ca. 1/2 cups grovvalsede havregryn
- 113 g. smeltet smør
- Ca. 160 g. 3/4 cup sukker
- 2 æg M/L
- 1 1/2 tsk. natron baking soda
- 1 ts.k bagepulver
- 2 tsk. creme fraiche eller græsk yoghurt
- 1/2 tsk. fint salt
- 4 store overmodne bananer
- Ca. 50 g. proteinpulver med vaniliesmag
- Lidt stødt kanel – ca. 1/2-1 tsk.
- Ca. 100 g. 1/2 cup chokoladeknapper
👩🏼🍳Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180° grader (varmluft) – det svarer til 350° Fahrenheit.
Start med at køre bananerne igennem en blender eller mas dem til mos med en gaffel. Kom dem i en skål og tilsæt havregryn. Rør godt med et piskeris.
I en anden skål pisker du æg, sukker og smeltet smør sammen. Hæld nu denne blanding op i bananmosen og rør godt rundt.
Tilsæt creme fraiche eller græsk yoghurt og kanel.
Bland nu alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål og vend dem forsigtigt sammen med din klistrede blanding, det er vigtigt at du ikke får overrørt blandingen.
Vend som det sidste chokoladeknapperne i dejen.
Smør en brødform med margarine og hæld dejen heri. Bag bananbrødet midt i ovnen i 45 min.
Lad bananbrødet køle godt af før du begynder at skære det i skiver. Pakker du det ind i madlavningsfilm og stiller det i køleskabet efter en nat på køkkenbordet, kan det holde sig saftigt i næsten en hel uge!