I mandags kom jeg i anledningen af World Nutella Day til at love jer en sukkersød opskrift her i weekenden, så det skal i naturligvis ha’! Og nu hvor det alligevel sner fuldstændig vanvittigt udenfor, så har jeg byttet en lidt for kold tur til fitnesscentret ud med en omgang af disse syndige cookies (jo det må man gerne engang imellem). Fra mig til jer, enjoy!
Ingredienser (16 store fyldte cookies)
- 16 tsk. Nutella
- 250 g. hvedemel
- 160 g. brun farin
- 135 g. sukker
- 135 g. blødt smør
- 1/2 tsk. natron
- 1/2 tsk. salt
- 1 spsk. vanilieekstrakt
- 1 æg M/L
- 1 æggeblomme
- 100 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Før du skal til at bage dine cookies, fordeler du 16 klatter Nutella på noget bagepapir. Kom dem i fryseren til de er stive.
Tænd nu ovnen på 165?(varmluft) og for to bageplader med bagepapir.
Bland mel, natron og salt i en skål for sig selv.
I en anden skål piskes smør, sukker og brun farin til en næsten smuldrene masse.
Tilsæt æg, æggeblomme og vanilie imens du pisker.
Sigt de tørre ingredienser i massen og bland med en dejskraber eller en ske til massen er ensartet og tyk.
Hak den mørke chokolade og vend den i dejen.
For at lave de store fyldte cookies, tager du én skrabet spiseskefuld dej og trykker den fladt ud på bagepladen. Tag nu én klump Nutella fra fryseren og placer i midten. Tag endnu én skrabet spiseskefuld dej og kom den ovenpå Nutellaklumpen. Pres dejen sammen omkring Nutellaklumpen et voilá!
Fortsæt til du har ca. 16 fyldte cookies og ikke har mere dej.
Bag cookiesne i ovnen i 14-16 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist før de nydes sprøde med blød midte.
6 comments
Årh, de ser virkelig lækre ud<3
Hej fina du, kika gärna in hos mig och följ min blogg om du finner den intressant så följer jag gärna tillbaka nya inspirerande bloggare
Tak Natasja, de er virkelig gode på 2. og 3. dagen også haps haps
Ja gør de ikke?!
Hvor ser de lækre ud!
Tak Amalie! Det var de virkelig også!!!