Double Chocolate Chip Cookies

Så er der altså kun tre dage til jeg valser afsted mod Chokoladefestival og jeg behøver vist ikke fortælle jer hvor meget jeg glæder mig til at sætte tænderne i flødeboller, cookies, fyldte chokolader og en masse nye smage fra forskellige brands!

Til at holde tålmodigheden gående får i lige her en chokoladeproppet opskrift på de lækreste chewy cookies. I denne omgang er de med hvid- og mælkechokolade, men det kan selvfølgelig også erstattes med mørk hvis man er mere til det.

Der bliver en god stor omgang, som du med fordel kan tage med på studiet og score lidt ekstra point hvis du er sådan en fedterøv 😉Ellers kan du også bare nyde dem alle sammen med kæresten eller veninden, de holder sig nemlig gerne i 3-4 dage før de begynder at blive “kedelige” (der skal meget til!).

📋Ingredienser (35-45 stk. alt efter størrelsen)

  • 260 g. hvedemel
  • 220 g. brun farin
  • 170 g. smør (lad det stå ude et par timer, så det bliver dejlig blødt)
  • 100 g. sukker
  • 100 g. mælkechokolade
  • 100 g. hvid chokolade
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. groft salt
  • 1 spsk. vaniljeessens
  • 1 tsk. bagepulver

 

👩🏼‍🍳Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 165℃ (varmluft). For en bageplade med bagepapir.

Vend smør, brun farin og sukker sammen med en røremaskine med dejskraber eller med en ske.

Tilsæt æg, æggeblomme og vaniljeessens. Rør det godt sammen.

Sigt mel, natron, bagepulver og salt i massen. Læg armkræfter i og rør det hele godt sammen eller lad røremaskinen gøre arbejdet.

Hak chokoladen groft og vend den i dejen.

Fordel 8-10 klatter dej på bagepladen og bag dem midt i ovnen i 9 min. for blød midte og 11 minutter for en mere sprød cookie.

Lad kagerne køle helt af før de kommes i en tætlukket kagebøtte.

Bon appetit! 

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *