Vanilieskyr er efterhånden en fast bestanddel af vores morgenmad herhjemme. En bøtte koster jo en formue – 30 KRONER – og den holder nogenlunde til alle hverdage. Nogle gange løber den op om torsdagen, andre gange er der en beskeden sjat tilbage fredag eftermiddag. En sjat, som jeg indtil for få uger siden bare har smidt i skralderen og ærgret mig over at der i hvertfald gik en hel 5’er til spilde lige der. Det var altså lige indtil det gik op for mig at vanilieskyr er genialt til bagværk?!?!?!
Mange bageopskrifter på tørkager og brød indeholder et syrnet mælkeprodukt for at give en lidt mere svampet eller luftig krumme, derfor kan du ofte erstatte det givne mælkeprodukt f.eks. kærnemælk, med skyr, fraiche eller lignende og stadigvæk opnå det ønskede resultat. For det meste drejer det sig heller ikke om mere end én til to deciliter, så en rest er så perfekt at smide i kagedejen!
De her bananmuffins er svampede og fuld af smag, præcis som bananmuffins skal være og så holder de sig længe i køleskabet.
Ingredienser (24 stk.)
- 3 æg M/L
- 315 g. sukker
- 310 ml. rapsolie
- 1 spsk. stege/bagemargarine
- 2 tsk. vanilieekstrakt
- 360 g. hvedemel
- 1 tsk. natron
- 1/2 tsk. groft salt
- 3 overmodne bananer
- 60 g. kokosmel
- 125 g. vanilieskyr
- 150 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180°C varmluft.
Rør æg, sukker, olie og vanilie hurtigt sammen til du har en ensartet masse. Tilsæt mel, natron og salt og rør igen til det hele er godt blandet.
Mos bananerne med en håndmoser eller stavblender og bland kokosmel og vanilieskyr med bananmosen.
Vend de to blandinger godt sammen til dejen er glat og ensartet.
Hak den mørke chokolade groft og vend det i blandingen.
Fyld 24 muffinsforme 2/3 med dej. Bag dem midt i ovnen i 18-23 min. indtil du kan trykke toppen blidt ned med en finger og de popper tilbage i formen igen.
Server dine muffins lune eller smid dem i køleskabet og gem dem som en god eftermiddagssnack.
1 comment