Så blev det søndag og jeg hoppede endnu engang i køkkenet for at forberede den kommende uges pendlermadpakker. Det er noget tid siden at jeg har bagt, da vi har haft pirogger nok i fryseren til fylde en masse madpakker. Men nu skulle der ske noget. Så i dag blev det til pølsehorn – en klassiker, som jeg ærligt aldrig tror nogen bliver trætte af. Opskriften har jeg brugt igennem fødselsdage, madpakker og sene nætter hvor natmad har været nødvendigt. Dog plejer jeg at bruge ymer istedet for kærnemælk, men i dag havde jeg en rest jeg alligevel skulle have brugt.
Ingredienser (24 stk.)
- 50 g. gær
- 1 dl. skummet mælk
- 1 dl. kærnemælk (eller ymer)
- 1 æg (+1 til pensling)
- 300 g. hvedemel
- 100 g. grahamsmel
- 1/2-1 tsk. groft salt
- 1 spsk. sukker
- 0,75 dl. olivenolie
- 20 stk. kyllingepølser
- Havregryn eller sesamfrø til topping
Fremgangsmåde
Lun skummet mælken i en gryde til den er håndvarm og hæld den derefter over i en skål.
Smuldr gæren ud i mælken. Tilsæt olie, sukker, æg og til sidst kærnemælken. Rør godt med dejkroge og tilsæt nu salt og grahamsmel.
Imens du ælter med dejkroge tilsætter du hvedemelen lidt efter lidt.
Bliv ved med at tilsætte mel og ælte til dejen er smidig og nem at arbejde med.
Stil dejen til at hæve tildækket og lunt i 1 time.
Del dejen i tre lige store dele.
Hver del æltes en ekstra gang og rulles ud til en flad “pizza”. Skær den igennem på alle led til du har 8 trekanter.
Læg en pølse på den brede ende og træk forsigtigt i dejen i de to hjørner, så du trækker dejen henover pølsen. Rul pølsen mod spidsen af trekanten til dejen er rullet omkring. Skær et par af pølserne over (eller køb nogle flere), da du ellers kommer til at mangle 4.
Placer pølsehornene med lukningen nedad, på en foret bageplade. Kom et hviskestykke henover og lad dem efterhæve i 30 min.
Tænd ovnen på 225? (Varmluft).
Pensl pølsehornene med sammenpisket æg og drys med havregryn.
Bag dem i midten af ovnen i 10-12 min. til de er gyldne.
Bon’ appetit!