En god og frisk kartoffelsalat. Mere skal der ikke til for at pifte grillmaden op. Og kært barn har mange ansigter. Jeg tror ikke jeg kender to, der laver kartoffelsalat på helt samme måde. Men min svigermor, hun laver i hvert fald den bedste og med lidt øvelse har jeg formået at lave én, der er næsten magen til. Den er fuld af smag, men stadigvæk let og sommerlig.
Ingredienser (4-6 pers.)
- Små kartofler – så mange som du skal bruge – jeg laver gerne en stor portion med omkring 1,6 kg. små kartofler
- 1 bøtte creme fraise (den fede med 18% hvis den skal være helt ligeså lækker)
- Purløg
- 1-1 1/2 tsk. stærk sennep
- Hvidløgspulver
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Vask kartoflerne grundigt, skær de store over på midten så alle kartoflerne er nogenlunde lige store og kom dem i en stor gryde. Fyld vand i så det akkurat dækker. Kom 3-4 tsk. groft salt i vandet.
Sæt kartoflerne over på højeste blus og lad dem koge op med låg. Lad dem koge i ca. 5 min.
Tag gryden af varmen og lad kartoflerne stå i det varme vand. Stik i dem med en kniv i løbet af de næste 10-15 min. Når kniven glider nemt ind er de færdige. Små kartofler skal have kortere tid end store kartofler.
Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af (jeg stiller dem i køleskabet i et par timer) før du blander dem med dressingen.
Kom creme fraise i en skål og bland sennep i.
Lav dressingen
Dressingen krydres med hvidløgspulver, salt og peber efter smag, så husk at smage på den hen ad vejen.
Til sidst blandes friskklippet purløg i dressingen og den sættes på køl til lige inden serveringen.
Bland salaten
Skær kartoflerne over til den ønskede størrelse og kom dem op i et fad eller en skål.
Fordel dressingen udover kartoflerne og bland forsigtigt det hele rundt uden at komme til at mose kartoflerne ud.
Pynt med friskklippet purløg og server kold til grillen!
Bon appetit!