- 600 g. kyllingebryst
- 300 g. pasta penne
- 2 ds. hakkede tomater
- 1/2 L. piskefløde (jeps, den helt fede udgave)
- Lidt Maizena madlavningsmel eller anden jævner
- Salt, peber og basilikum
- Frisk basilikum til topping
Fremgangsmåde
Kom vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt 1-2 tsk. groft salt og hæld pastaen i, når vandet koger godt og grundigt. Fortsæt med at røre i pastaen, indtil den er færdig.
Skær kyllingen i mindre stykker og brun dem i en wok. Krydr med salt og peber efter smag.
Når kyllingen har fået lidt farve tilsættes de to dåser flåede tomater og halvdelen af fløden. Rør godt og lad det hele koge op.
Tilsæt nu resten af fløden og jævneren – jo mere jævner du tilføjer, jo tykkere og mere cremet bliver flødesaucen.
Smag retten til med salt, peber og basilikum.
Når pastaen færdig hældes vandet fra og pastaen skylles i koldt vand.
Server retten varm og gerne med lidt frisk basilikum på toppen og et godt brød til.
Og voila! Ét styks cremet og fantastisk italiensk middagsmåltid serveret.