Hokkaidosuppe med bacontern

Efteråret byder på rigtig mange fine og naturlige farver. Måske har du lagt mærke til det orange skær, der har omfavnet landet og dets mange supermarkeder. Græskar all over, må jeg bare sige. Det giver anledning til at få den koloenorme grøntsag (eller hvad det nu egentlig er for en?) med ind i køkkenet. Jeg er personligt ret vild med Hokkaidosuppe og opskriften stammer faktisk helt tilbage fra dengang jeg havde hjemkundskab i 6. klasse. Den smager dejlig varmt og lækkert, især med de sprøde bacontern på toppen!

Ingredienser

  • 3/4-1 Hokkaido græskar
  • 6 Mellemstore kartofler
  • 2 løg
  • 4 Gulerødder
  • 4 Fed hvidløg
  • 1 tsk. Revet ingefær
  • Ca. 1 dl. madlavningsfløde
  • Olivenolie
  • Omkring 1/2 l. vand
  • Ca. 1 1/2 tsk. timian
  • Ca. 1 spsk. chilipulver
  • 1 bk. Bacon i tern

Fremgangsmåde

Start med at skrælle Hokkaidoen så godt som muligt. Vask den grundigt og skær den i grove tern.

Skræl gulerødder og skær nu også gulerødder, kartofler, løg og hvidløg i grove tern.

Varm en bredbundet gryde op med olivenolie og sautér alle grøntsager sammen i ca. 5-10 minutter.

Tilsæt nu revet ingefær, timian, chilipulver og vand så det næsten dækker alle grøntsager.

Lad det koge i 20 minutter ved høj varme men under låg. Rør lidt engang imellem, når suppen begynder at tyknes.

Når suppen er kogt ind og blevet tyk, blender du den glat med en stavblender.

Tilsæt fløde og vand efter behag, til du opnår den ønskede konsistens.

Lad suppen koge svagt imens du smager den til med salt, peber og evt. mere chili og timian.

Imens suppen simrer, steger du baconternene på panden.

Top suppen med bacon og server den på en god efterårsdag!

Måske du også vil synes om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *